lørdag den 3. november 2018

Dag 30 : Seks templer 54 til 59 på en flot lang dag

I dag stod vi op kl. 5:30 for at nå et tog fra Matsuyama til Onishi kl. 6:42. Det var et bumletog, men at rejse med offentlige transportmidler på Shikoku er jo også en fin måde at lære både folk og skikke at kende.

Vi er begge fantastisk begejstrede for at være her. Folk er bare så søde og venlige og hjælpsomme, at det trodser alt, hvad vi tidligere har mødt. Eksempelvis standsede en bil pludselig, mens vi var på vej op ad en høj lang sur bakke til tempel 58, der ligger i 250 meters højde. Damen rullede vinduet ned og gav os en pose med et langt brød i. Det var bare osettai. Tidligere havde vi fået appelsiner af en mand og karameller af en anden mand. Og alle hilser altid på os, når vi går forbi. Selv små skolebørn stopper og spørger hvor vi kommer fra. Det tror vi da, for vi svarer altid “ Denmarku” og så ser de enten forvirrede eller imponerede ud.

Nå, men til templerne: vi klarede altså at besøge seks templer i dag. Tempel 54 Enmeiji, tempel 55 Nankobo, tempel 56 Taisanji, tempel 57 Eifukuji, tempel 58 Senyuji og endelig tempel 59 Kokubunji. Måske er vi ved at blive noget blaserte og forvænte eller også er templerne på det seneste ikke helt så spændende som de første. Om det er vores oplevelse eller om de ikke er helt så spændende - sådan mere objektivt set - ved jeg ikke. Men det er vel ikke siden tempel 45, vi har fået det helt store tempel-kick.

Her er alligevel et par billeder fra templerne i dag.





Det har været en fin dejlig solskinsdag. Lidt køligt om morgenen, men senere rigtig dejlig at vandre i, fordi der ikke længere er den uudholdelige varme og fugtighed, som vi oplevede i begyndelse af oktober.

Vi bor på et dejligt hotel Kikusui med halvpension i Imabari. Vi var lidt spændte på menuen, men vi fik bare så dejlig mad.


Hvilket man så ikke lige kan se af fotoet, men da det røde fad blev åbnet var det lige før Hanne gispede højt.


Her prøves der så lidt forsigtigt.


Men det viste sig at smage utrolig godt! Og selvom vi ikke spiste øjnene, så forsvandt det meste af det øvrige kød fra fisken. Det var virkelig lækkert.

I morgen står vandremenuen kun på ét tempel: tempel 60 Yokomineji, men det ligger til gengæld 740 meter over havets overflade!








2 kommentarer:

schaila sagde ...

Nu mod øst igen
Mod den opstigende sol
I hælene vi


(Kærlig hilsen K. og W.)

lisbo sagde ...

Flot, I klarer alt,
Bus, tog, templer, vandringer
Smukke syn, minder.

Stort knus fra lisbo