lørdag den 17. november 2018

Day 44 : Hviledag i Tokushima

Det bliver en kort og nok lidt kedelig blog i dag, for vi har næsten intet foretaget os, men har sovet længe i en dejlig bred seng. Sengen er vel det man må betegne som hård, men virkelig blød i forhold til futonen i den seneste ryokan før tempel 88.

Næste nat bliver i samme gode seng, men så står den på japanske futons i otte dage på tre forskellige steder.



Udsigten fra 12. sal på hotel JR Clement Tokushima.

Vi har dog foretaget os lidt, idet vi har været i et stormagasin for at ose, samt for at købe lidt småfornødenheder, som et nyt cover til Hannes iPhone, noget creme og noget mousse til håret. Vi skal fortsat rejse en del, så det er ikke mange souvenirs vi har købt indtil nu, idet vi jo stadig skal slæbe det på ryggen.

Vi har desuden været på besøg (for tredje gang) i Tokushimas turistkontor for at få vejledning til at komme fra Tokushima til Koyasan. Igen var de fantastisk venlige og hjælpsomme og de tre damer, vi snakkede med, talte allesammen et fint engelsk. Det er vi ikke så vant til.

Men ellers nyder vi bare at gøre ingenting.

Jeg nyder især ikke at skulle planlægge næste overnatningssted. Planlægningen af næste dags vandring og natlogi har nok været det mest belastende for mig ved turen. Men det har jeg vel givet udtryk for i tidligere blogindlæg. For Hanne var det klart opstigningen til toppen før tempel 88, med nedstigningen fra tempel 85 på anden pladsen der har været de mest belastende situationer.

Vi har været velsignet med godt vejr. Hanne har ført dagbog og har optalt, at vi kun har haft regn i oktober, og faktisk kun gået i regntøj  i 3 dage af de 43. I begyndelsen var det meget varmt og fugtigt, men senere har det været virkelig behageligt vandrevejr. Her til sidst begyndte det at være relativt køligt om morgenen, men vi har endnu ikke haft vores varme jakker på under vandringen. Så vi har været utrolig heldige.

Turen til Koyasan i morgen er en rejse de fleste, der har gået Shikoku 88, tager på, har vi forstået. Så det er en naturlig forlængelse af vores vandring, mens de seks dage i Nara bliver noget helt andet. 

Vi glæder os til fortsættelsen, mens vi nyder ikke at skulle noget bestemt i dag.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

I byen festes
Hvor skal pilgrimmen sove
Når natten falder?


(Kærlig hilsen K. og W.)

Jytte sagde ...

Buddha giv os lidt
Hellig tempel røgelse
Ikke lampe røg.

Knus Jytte C