onsdag den 21. november 2018

Dag 48 : Nara, rådyr og kæmpe Buddha

Vores første dag som rigtige turister. Vi tog nemlig i går - på vej fra Koyasan til Nara - de hvide henro-jakker af for denne gang og nu ligner vi bare almindelige turister og ingen gør noget særligt ud af os. 

Det er vildt mange turister her i byen. Tilsyneladende mest kinesere både fra hovedlandet og Taiwan. Så lidt skiller vi os stadig ud, ikke nok til at blive gjort noget særligt af, men vi bliver stadig behandlet utroligt godt.

Vores første turistbesøg gik naturligvis til Nara Park med alle rådyrene.


Der var næsten flere rådyr end turister ;-) og rådyrene er alle vegne på gaderne og ved butikkerne. Folk køber nogle særlige kiks, som de fodrer dyrene med. Af sikkerhedshensyn er alle horn skåret af! Lidt mærkeligt måske.

Derefter besøgte vi den enormt store Buddha i templet Todaiji, som også er stort. Det rummer jo den store Buddha på 15 meters højde.


Ellers så har vi tilbragt dagen med at drysse rundt i Nara Park i det fine solskinsvejr og i de snævre gader i Nara med hundredvis af forretninger med både en masse turistgejl og mange fine og dyre og smukke ting. Vi oplever Nara som en dejligt by at være i.

Vi fik også købt lidt supplering til vores tøj-sortiment. Nu skal vi ikke slæbe vores rygsække 17-20 km om dagen, kan vi vel flotte os med en ekstra undertrøje, en pæn trøje, lidt sokker osv. 

Her til aften har vi været i byen og spise med Mayumi og Bob på en japansk restaurant. Det var både dejligt, hyggeligt, sjovt og ikke særlig dyrt. Japan har vist et ry som et dyrt land, men hvor i Danmark kan man gå ud og spise fire mennesker for lidt over 500 kr. ? Og det inklusive øl og en lille flaske sake (som iøvrigt smagte rigtig godt).

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Byen har ikke
Strande, skove, stilheden
Der er røg og uro


(men også rådyr og god mad, som vi får at vide)

(Kærlig hilsen K. og W.)

schaila sagde ...

Og så er Dany og Serges fotos fra igår anledning til denne haiku:


Lønnen for møjen
Opad til Okuboji:
Et blik på verden

(W.)