lørdag den 27. oktober 2018

Dag 23 : Bus og tog til tempel 39 og vandring til hotel

En lidt stille dag, der begyndte med busturen tilbage til Nakamura og derefter med tog næsten til tempel 39 Enkoji. Det var et af de mere undseelige templer, men med en meget sød og venlig dame på kontoret, hvor man får stempler og skrifttegn for 300 yen.


Som jeg skrev igår, så var det absolut ikke for at undgå et vandre, at vi har taget bus og tog, men for at få nattely og stadig være på ruten. I øvrigt fungerer det offentlige transportsystem vi oplever her på Shikoku - i hvert fald for os - helt upåklageligt. Bus terminalen har hver gang ligget klos op ad jernbanestationen og bus og tog kører bare præcist til tiden.

Af en eller anden grund har vi ikke fået taget særlig mange fotos idag, selvom det var en helt utrolig flot solskinsdag. Hanne har dog taget dette af mig, da vi står og beundrer de flotte blomster.



Ind i mellem støder man på pudsige steder og mennesker. På vejen da vi gik fra templet mod vores hotel i byen Sukumo så vi dette lille sted, der hed “Funny House”, hvor der blev serveret kaffe og te med kager til.


Indenfor så der sådan ud, mens der blev spillet gamle amerikanske evergreens.


Damen, der havde stedet, lignede lidt Faye Dunaway ;-) og hun serverede en god kop kaffe og en tilsvarende kop te med en fin kage til for 1200 yen. Altså knap 72 kr.

Mærkeligt nok kom vi senere forbi - ikke bare en bager - men “Boulangerie Sukumo”, hvor vi selvfølgelig også købte både brød og croissanter.

Jeg har forresten glemt at skrive, at igen idag fik vi en “osettai”. Mens vi ventede på toget i Nakamura kom en sød dame hen til os og forærede os to stykker mandelkager eller -stænger. Hun snakkede løs og rørte ved Hannes hår og hendes hvide henro-antræk. Det er desværre virkelig svært at kommunikere uden et fælles sprog.

Det var i øvrigt heldigt vi kom forbi et tempel idag, for Hanne synes ikke det har været en rigtig dag,  hvis der ikke har været et tempelbesøg på turen.







2 kommentarer:

schaila sagde ...

Nu går det mod nord
Fra sydvest får I medvind
Hen til noget nyt



(Kærlig hilsen K. og W.)

lisbo sagde ...

Frosten er kommet
Sol over rødmende træ.
Nyd turen fuldt ud!

Knus fra lisbo