torsdag den 4. oktober 2018

Tokushima

Her er udsigten fra vores hotelværelse efter morgenmaden, som var om end endnu mere fremmedartet end jeg/vi havde forestillet os. Vejret er ikke det bedste, men dagen i dag er jo blot til at restituere os i, efter flyrejsen syv timer frem i tiden ;-)


Tokushima Station ligger lige til højre i billedet. Der skal vi efter planen med toget til det første tempel i morgen.

Det er en lidt underlig dag i dag. Det regner, så selvom vi kan låne paraplyer gider man jo ikke rigtig gå tur i en pladdervåd by. Det er også lidt underligt på den måde, at vi ikke helt har vænnet os til tidsforskellen og både er friske og så allligevel ikke helt.

Nå, men vi har da fået drukket kaffe og te på en Starbucks, fået købt en ekstra lader i en Family Mart og hævet kontanter i en 7-eleven. Det lyder jo meget engelsk/amerikansk, og det kan også godt være, at kapitalen bag er det, men der er ikke meget, der foregår på engelsk. Åh jo, ATM-maskinen talte faktisk engelsk (og adskillige andre sprog).

Men allervigtigst, så har vi været på det lokale turistkontor, der også viste sig at ligge i stationsbygningen, men godt skjult på sjette etage. Her var de igen utroligt søde og hjælpsomme og talte fint engelsk og vi fik dem til at reservere værelse til os de næste to nætter. Det første på et minshuku, det andet på et ryokan.

Det var en anelse bekymrende, at de to første overnatningssteder, jeg udpegede i guidebogen for den søde dame i turistkontoret, viste sig at være lukket. Det var også en anelse bekymrende, at hun også nævnte en tyfon “Kong-rey”, der var på vej mod Okinawa og måske delvis ville ramme her i weekenden. Men vi tager det som det kommer, det vil sige på forhånd bekymret, men med stoisk ro senere ;-)

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Regnvåde gader
Og solen skjult bag skyer
Jovist, den er der




(Kærlig hilsen K. og W.)

Jytte sagde ...

Venner far nu vel
Pas pokkers godt på Jer selv
Vogt Jer for "Kong-Rey"

(Kærlig hilsen Jytte C)