lørdag den 10. november 2018

Dag 37 : Igen en solskinsdag og vandring i helt fladt landskab til tempel 76 til 78

En let dag med vandring i helt fladt terræn. Ruten gik fra en by gennem det specielle japanske landskab med boliger, værksteder og marker liggende side om side.

Nogle gange går vandreruten langs trafikerede store veje med manglende eller meget smalle fortove. Det er rædselsfuldt. Men meget ofte så går der en lille vej gennem en landsby parallelt med den store trafikerede vej. Det er dejligt. Og når man så går ad de små veje, så bliver der som eksempelvis idag råbt af os fra et hus, at vi skulle stoppe. Så kom en ældre mand løbende ud og forærede hver af os en lille keramik henro. Igår kaldte en dame på os og forærede os to bakker med - hvad vi troede - risboller. Desværre viste det sig at være noget meget meget sødt, som det var yderst vanskeligt at spise i varmen. 

Vi får næsten hver dag en eller anden lille gave “osettai”! Forleden, da vi stod ved et tempel kom en gammel dame eller nærmere bondekone hen til Hanne og gav hende en mønt. Det var en 500 yen! Vi var ret flove, men har jo lært, at vi ikke kan sige nej og kan ikke gøre andet end takke så godt vi nu kan.

Tempel 76 Konzoji var dagens første tempel og hørte vist til i gruppen af de mere ydmyge, men et foto af indgangen kan der jo altid vises.



Ved tempel 77 Doryuji mødte vi igen Mayumi og Bob, det japansk/amerikanske par, som vi havde mødt flere gange tidligere. Her et foto fra forrige gang.


Endnu en gang hjalp de os med en booking af værelse! Mayumis forældre driver et lille guesthouse i Nara, som vi vil prøve om vi kan nå at komme til inden Osaka og hjemrejsen. 

Templerne begynder efterhånden at flyde sammen for mig/os. Vi har set så mange på relativ kort tid, så det efterhånden er svært at huske, hvordan det ene eller det andet så ud. Det har måske også noget med alder at gøre ;-) Men så er der alligevel pludselig noget specielt ved det næste tempel 78 Goshoji. Nemlig en smuk japansk have med stort karpefyldt bassin og blomstrende træer her i november.


Natten tilbringer vi på et stort flot hotel i Utazu med den flotteste udsigt over Seto Indlands Havet med broer i lange baner og masser af store og små skibe på vandet. Bare totalt anderledes end natten til fredag i det lille ryokan med udsigt til tempel 70 Motoyamaji og lyden af sutraerne.


2 kommentarer:

schaila sagde ...

Et stykke fersk brød
Det skal med på vandringen
Som kostbart forskud


(Kærlig hilsen K. og W.)

lisbo sagde ...

Templer, alle slags
Vand, blomster, træer, henro
Mennesker mødes.

Knus fra lisbo