tirsdag den 13. november 2018

Dag 40 : Zigzag gennem byen til tempel 83 og fortsat zigzag til hotellet

Dagen har været præget af zigzag og lidt zagzag.


Ikke fordi vi besøgte denne drugstore - vi passerede den bare -, men fordi vejen fra Kinashi til tempel 83 Ichinomiyaji har snoet sig gennem Takumatsus forstæder på den mest mæander agtige måde. Det var en kende forvirrende og da det var ganske overskyet mistede vi flere gange orienteringen. Heldigvis har jeg jo en gps på telefonen med kort over Shikoku og vandreruten lagt ind, så det reddede os fra at gå vild i byen.


Takamatsus forstæder ligner de andre store byers forstæder, vi her været igennem, men er nok bare større. Der er en kolossal blanding af små smukke enfamilieshuse, rismarker, gartnerier med drivhuse, automobilværksteder, smedjer, køkkenhaver, nedslidte fattige rækkehuse, store indkøbscentre, frisører, blomsterhandlere, bonsaigartnerier, parkeringspladser, jernbaner med automatiske bomme og motorveje på broer hen over det hele. 

Det er fantastisk at se og opleve, men da tempel 83 ligger så både formiddag og eftermiddag - i alt 21 km’s vandring - gik igennem dette, blev det tilsidst lidt anstrengende. Faktisk så vi blev enige om, at gårsdagens op og ned ture i bjergene og skovene, havde været en bedre vandring. Det var i øvrigt igen en dag med truende regn, men vi var heldige og slap atter uden at skulle have ponchoerne på.

Tempel 83 - som altså ligger helt omgivet af boliger osv. - var en dejlig fredfyldt plet i dag. Der var ikke nogen busser fyldt med henroer og kun et par andre besøgende end os.


Ikke alt er lige kønt, men farverigt er det.


Se bare tæt på.



Kan I se, hvad “rankerne” er lavet af?

Vi stødte på en anden farveglad sag på vores bytur i dag.


Man gør sgu da noget for børnene her, når børnehavebussen kan se sådan ud.















3 kommentarer:

schaila sagde ...

Hav' en ny haiku
Og tag den som ossettai
Læg den ved lygten


(Kærlig hilsen K. og W.)

Unknown sagde ...

Hvor er det altså nogle fine billeder med smukke efterårsfarver.
Vil bestemt anbefale, at I sætter tid af til at besøge Nara. Både pga. det fine tempel med den enorme buddha statue og så fordi det er ret sjovt at gå i en by, der nok mere er en stor dyrepark. :)
Savner jer og er glad for at I her det godt.

kh. Amanda

mette sagde ...

Det er lidt svært at se, men mit bedste bud er papir, det minder om noget Lone kunne have foldet.
Kh Mette