fredag den 23. november 2018

Dag 50 : Skiftedag i Nara og lidt indkøb

I dag er vi flyttet fra vores superhyggelige guesthouse i Nara til et hotel i Nara. 

Det lyder lidt dumt, men det skyldes - som vel efterhånden nævnt adskillige gange - at en stor del af det hårdtarbejdende japanske folk har en fridag i dag. Da, det er fredag i dag, kommer der en lille, men eftertragtet ferie ud af det, sammen med lørdagen og søndagen. Det var kropumuligt at finde hotelværelse i Osaka - som vi oprindelig gerne ville til - og vi kunne heller ikke blive i Naramachi Guesthouse. Det var også booket hen over weekenden. Så derfor vi er flyttet til et - altfor dyrt - hotel et andet sted i Nara.

Det er ikke nær så hyggeligt som Naramachi Guesthouse, men vi har eget toilet og bad og det er nu dejligt efter tre dage med fælles ditto. 


Her er Naramachi Guesthouse set udefra med en lidt frysende Jesper i front.


Og her med værtsparret Shunju og Kumiko med datteren Mayumi og svigersønnen Bob.


Shunju havde for vores skyld iklædt sig en traditionel dragt fra Nara. Vi forstod desværre ikke, hvad trædimsen var for noget eller hvad den skulle bruges til. Crocks’ene tilhører en senere æra end dragten.

Inden vi flyttede ind på hotellet brugte vi en del tid på at købe en kuffert. Ikke fordi vi har købt særlig mange eller store julegaver til andre, men fordi vi har købt en hel masse til os selv, som vi gerne skulle kunne fragte hjem ;-)

Man oplever noget, når man møder vanskeligheder og da den butik, hvor vi havde set kufferter var lukket både i går og i dag, så måtte vi tage toget to stationer mod Osaka for at finde et “Department Store” altså et stormagasin, hvor vi så fandt en kuffert. Oplevelsen var, at det var som om det halve Japan var ude og køre med tog mod Nara. Det skyldes jo nok fridagene, så jeg gruer lidt for vores planlagte tur til Osaka i morgen.

Det hotel, vi er flyttet til, har kun japanske rum, så vi sover i yderligere tre nætter på gulvet på tatami måtterne, hvilket faktisk ikke er så dårligt. Middagen var også japansk og den var virkelig god, men her sad vi heldigvis også på stole ved et bord.

Det er lidt mærkeligt at være turist efter at have været pilgrim/vandrer i syv uger. Vi har det fint med ikke at skulle  tidligt op og ud og gå, men savner det alligevel også på en eller ande måde. Vi er nok bedre til vandringslivet end til turistlivet.

Noget andet mærkeligt er, at selvom vi nu har været længere tid væk fra Danmark end vi nogensinde har været før, så er vi ikke “syge” efter at komme hjem. Selvfølgelig er der mange, vi glæder os til at gense og vi glæder os da også til at sove i egne senge osv. Men vi befinder os så utrolig godt her i Japan. Vi har ingen hast med at komme hjem, men samtidig er det.helt ok, at vi skal hjem på tirsdag.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Snart er december
Og lyskæder overalt
Lyser i mørket


(Kærlig hilsen K. og W.)

Jytte sagde ...

Tatami måtter
Er hårde at ligge på
Men man tilvænne.

Kærlig hilsen Jytte C