torsdag den 29. september 2011

Madrid (2) - 415 km.

Solen skinner igen over Madrid - i hvert fald som vi ser det.

Vi har haft en dejlig dag i Madrid. Vi har opdaget nye dejlige kvarterer og er faktisk blevet ret vilde med Madrid i løbet af dagen. Her er rigtig dejligt med masser og masser af mennesker: turister i massevis og masser af spaniere. Men Madrid selv har omkring 3.3 mill. indbyggere og vel omkring 5 mill. i hele "Stor Madrid", altså næsten lige som mange mennesker som i Danmark i alt. Og det kunne se ud som om der er mange mennesker, der ikke er talt med nogen som helst steder. Der er rigtig mange, der tigger eller optræder med alle mulige taskenspillerier.

Krisen er nok tydeligere at se her i Madrid end ude på landet, hvor vivandrede, men vi her set utrolig mange lukkede forretninger og endnu flere huse, forretninger eller ejendomme til salg.

Vi oplever Spanien som et fantastisk land med enorme ressourcer og rigdomme (ikke mindst samlet hos kirken og de store jordbesiddere), men det er også tydeligt, at der er store problemer. Og de er naturligvis tydeligst i Madrid.

Og alligevel er det en fantastisk by! Det er ikke sidste gang vi er her, hvis vi kan bestemme og få råd. For her er meget, meget dyrere end ude på landet, hvor vi mest har været. Hvor vi her i Madrid må af med omkring 50 € for et måltid for to, så har vi på Via de la Plata kunnet få fremragende måltider for det halve, altså for 25-30 €. Og på Via de la Plata kunne vi nyde en HEL flaske dejlig kølig (16 grader) spansk rødvin,men vi her kun får et enkelt glas hver.


Til aften spiste vi her på dette lille dejlige sted.

Tidligere på dagen var Hanne ved at falde i svime over en forretning, hvor de håndlavede sko. Sko til at danse flamenco i. De var rigtig flotte. Butikken og dens facade ligeså :-)

  
I morgen går det så med SAS eller Spanair til Kastrup og hjem. Både dejligt og lidt trist, at en dejlig (og hård) tur er ved at være slut.

onsdag den 28. september 2011

Madrid - 415 km

Denne første dag vi ikke skal vandre er vejret skiftet fra sol til overskyet. Ikke med regn i, men alligevel en stor forandring.

Vi tog en bus fra Astorga kl. 9.30 i morges, og var her i Madrid ved 15-tiden. En helt ok og stilfærdig tur gennem 325 km Spanien. En meget, meget flad del de første 250 km. Først i nærheden af Madrid sker der noget med landskabet, så det bliver lidt mere spændende at se på.

Jeg fandt i går et pænt hotel i Madrids centrum, desværre noget dyrere end det vi boede på da vi passerede Madrid i begyndelsen af september. Dengang gav vi 60 € for et dejligt dobbeltværelse bestilt over nettet. Da jeg igår ville bestille på samme hotel, var værelsesprisen steget til 210 €. Jeg fatter det ikke!

Dagens billede er et foto af en lille hemmelighed. Som det måske kan ses, så er venstre ankel noget tykkere end højre.


Jeg har fået en eller anden betændelse for det gør faktisk ret nas, når jeg vandrer eller bare går. Jeg har haft det i nogle dage uden at fortælle Hanne det, men hun havde nu set størrelsesforskellen mellem anklerne. Så hun havde en mistanke om at jeg nok havde en snert af noget med benene.

Her i bagklogskabens ulideligt klare lys,så er det vist meget godt vi besluttede at gå Via de la Plata ud ved at slutte i Astorga, og ikke at gå de yderligere 10-12 dage igennem Galicien til Santiago de Compostela af CaminosSanabres.

Nu til noget helt andet:

Måske har mange af blog-indlæggene lydt lidt negative og måske har problemerne: små som store fået for megen spalteplads, men faktisk har turen altså været en stor og god oplevelse, samlet set.

Vi har nydt at gå igennem naturen, især om morgenen.
Vi har nydt spaniernes venlighed.
Vi har nydt de mange, mange forskellige fugle, vi har set.
Vi har nydt en flaske rødvin hver aften. (Af svingende kvalitet, men aldrig dårlig).
Vi har nydt de allerfleste af de måltider, vi har fået her. Selvfølgelig er der nogen, der har rangeret milevidt over de andre. Mærkelig nok på de mindst ventede steder og tidspunkter. Men vi har aldrig fået dårlig eller kedelig mad. Nå, ja bortset fra flan, naturligvis. (Hanne har helt undgået det, jeg har spist det én gang, og det ER noget opreklameret).
Vi har nydt solen og varmen (indtil det blev for meget).
Vi har nydt at komme frem til en bar og få en kaffe "con leche" og en te med citron, og måske en bocadilla eller en tortilla.
Vi har nydt at gå alene to, ligesom vi har nydt at følges (lidt) med de få vi har mødt undervejs.
Vi har nydt at komme frem udslidte og tørstige og svedige så det stinker, og så få et bad! Det har vi altid kunnet få, uanset hvordan vi har overnattet. Og hvor er et sådant bad dejligt.

Så vi HAR nydt også anden del af Via de la Plata.


tirsdag den 27. september 2011

Astorga - 415 km.

Så har vi afsluttet vores Via de la Plata vandring med 25 km fra La Bañeza og er atter i Astorga, som vi gik igennem den 30. september 2008 på vores Camino Frances, altså nogenlunde på samme tid som nu. Men dengang overnattede vi her ikke.

Det gør vi nu på Hotel Via de la Plata. Et superdejligt hotel midt i den gamle by. Lækkert efter adskillige let snuskede eller i hvert fald nedslidte steder.

Astorga er en dejlig by, og det er bare utroligt så mange turister, og ikke mindst pilgrimme, her er. Efter at have været på vandring i 20 dage, hvor vi måske alt i alt har mødt 20 vandrende pilgrimme, så har vi i dag set mindst det dobbelte antal. En enorm forandring fra den stille og rå Via de la Plata. Det er meget hyggeligt at gense byen. Samtidig er vi ikke kede af, at vi ikke igen skal gå de godt 250 km til Santiago de Compostela.

Alt i alt har vi nu gået 715 km af Via de la Plata: de 300 km i foråret 2009, og altså de sidste 415 km her i september 2011.

Hannes pedometer/skridttæller viser, at hun har gået i alt 592.880 skridt, svarende til 433 km i alt eller 31.204 skridt eller knapt 23 km i gennemsnit pr. vandringsdag. Jeg ved ikke rigtig, hvad disse tal kan bruges til, andet end at sige, at 10.000 skridt pr. dag siges at være sundt. Så må over 30.000 skridt vel være 3 gange så sundt.


På de 25 kilometers vandring i dag skulle der have været 2 barer eller lignende, vi kunne forfriske os ved ifølge bøgerne, men de var der ikke. Så måske er det derfor jeg ser lidt træt ud på billedet, hvor vi holder hvil, drikker vand og spiser chokoladekiks.

I morgen skal vi med bus til Madrid og skal så overnatte 2 gange i Madrid inden vi flyver hjem på fredag.

Endnu en gang en stor, stor tak til de kommentatorer, der skriver til os på bloggen. Det er rigtig dejligt!

mandag den 26. september 2011

La Bañeza - 390 km.

Det er ganske rigtigt som Jørgen skriver:

Der har ikke været den samme "gnist" over denne vandringstur, som over den første!

Det er nok også derfor, vi har valgt kun at gennemføre Via de la Plata delen og ikke Camino Sanabrés delen med de måske 10 - 12 dages yderligere vandringhelt til Santiago.

Én af grundene til den mindre gnist er vel, at vores vandring ad "Camino Francés" var så utrolig vellykket: der var masser af sovesteder, masser af barer og spisesteder, og masser af historie og kultur knyttet til selve vandringen. Ind i mellem var der da også dér små logistiske vanskeligheder, men de var ringe i forhold til problemerne på Via de la Plata. Camino Francés var en stor oplevelse for os.

Den første del af Via de la Plata, som vi gennemførte i foråret 2009 var også en god oplevelse, måske bedre end den sidste del af Via de la Plata. Her mødte vi en helt anden natur. Det var forår og selvom det da også var svært at finde ordentlig logi og ikke særlig mange "vandhuller" = cafeer og barer mv. så gik det. Der var blanndt andet et utroligt fugleliv med et utal af storke.

Her på den sidste del af turen fik vi en hård nyser i starten med den frygtelige varme, der virkelig var ved at slå benene væk under os. Andendagen var virkelig skrækkelig med varmen og vandmangelen og en solstikramt medvandrer.

For nu at illustrere vanskelighederne med logistikken, altså in casu at finde overnatnings- og spisesteder, så havde jeg til i dag fundet et overnatningssted: "Hostal Puente de la Vizana". Det skulle ligge 19,5 km fra Benavente. Næste dag ville der være 18 eller 25 km til La Bañeza afhængig af om jeg så på kilometerangivelsen i den engelske eller den tyske guidebog. Jeg tjekkede i øvrigt i går aftes på www.mundicamino.com, at overnatnings- og spisestedet fandtes.


Billedet viser vist meget godt, at der var lukket. Men ellers viser det næste hvor svært, det ville være at åbne døren derind til.


Der har vist været en murer forbi.

Da vi passerede det "hostal" havde vi gået 23 km. Heraf var de 3-4 km fordi vi på vej ud af Benavente var gået forkert! Det giver heller ikke mere liv til gnisten ;-)

Nå, men dagen endte alligevel godt, for da vi efter yderligere 3 km nåede en bar på en tankstation i den lille landsby med det lange navn "Alija del Infantado", så var der en venlig dame, der kørte os (i bil) - ikke de 15 km, der stod i den engelske guide - men de 22 km, der faktisk var til La Bañeza.

Så vi overlevede endnu engang de upræcise og ufuldstændige oplysninger, der har præget den sidste del af Via de la Plata, og som nok har taget en stor del af gnisten ved hjælp af de utrolig søde og hjælpsomme spaniere. 

søndag den 25. september 2011

Benavente - 364 km.

Denne dag har været usædvanlig hård, uden at vi rigtig kan forstå hvorfor.
Vi har ifølge bøgerne gået 26 km, men pedometret og vore søde hollandske vandringsmænds gps siger 29 km. Men vore fødder er for første gang rigtig, rigtig ømme, og jeg har fået 3 små vabler! Surt efter 17 dage på landevejene.
Vi er helt flade oog udbrændte lige nu, og denne mærkelige by har ingen åbne restauranter om søndagen, så nu sidder vi på et cafeteria og håber at få noget at spise.
Inden fødderne blev ømme og sure, så havde det været en dejlig vandring gennem et smukt landskab i en smuk morgen. Og pludselig på vores vej blev vi anråbt af en - ja, man tror det næsten ikke - engelsktalende spanier. Der dels viste os en genvej, dels inviterede os indenfor i sin bodega = vinfabrik. Han viste os rundt og vi fik både smagt på vin og snaps og en solbærsnaps. Fantastisk sød og venlig vinbonde med format. Bagefter gik vi på hans opfordring hen på vinmarken og smagte på nogle vidunderlige druer.
Vi har fundet et pænt hotel, men det ligner et træt provinshotel, som beskrevet i gamle hørespil (længst forglemte) eller den gamle litteratur.
Det er ikke på grund af denne mærkeligt hårde dag, at vi har købt en flybillet hjem på fredag den 30 september! Det er fodi det passer med at nå Astorga på onsdag, køre til Madrid torsdag med bus, overnatte og tage et billigt SAS/Spanair fly hjem fredag.
Det viste sig på cafeen her til aften med WiFi, at fredag eller tirsdag var de billige hjemrejsedage. Så det blev fredag, tirsdag var for langt væk.
Så sådan blev det altså. Igen lidt hovedkulds, men vel ganske ok.
For vi synes, det har været hårdt!

En lille illustration af den flotte morgen med nyharvede marker. På én måde smukt, på en anden måde også lidt kedeligt. Men man får altså smukke oplevelser tidligt om morgenen.


lørdag den 24. september 2011

Granja de Moreruela - 338 km.

Nu sidder vi på sengekanterne på vores værelse på Hostal Oviedo lidt over 3 km udenfor Granja. Et spøjst sted. Primært tror jeg en restaurant for forbipasserende. Især bilister for det ligger op ad  den store hovedvej N630, som vi dels har krydset utallige gange, dels kæmpet os fremad i vejkanten mange gange siden Sevilla. Men altså også for vandrende som os. 24 € for et dobbeltværelse og 30 € for 2 gange dagens menu med vin, vand, dessert, masser af kød og slutteligen kaffe. Men noget nedslidt er det og der er ikke meget man kan foretage sig her.
Nå, men vi gik i dag 26 km iflg bogen (29 km iflg pedometret). En fin vandring. Ret køligt frem til 11-tiden. Vi havde både trøjer og vindjakker på, og det var diset og blæste, så vi tog hætterne på vindjakkerne i brug. Noget af en forandring. De sidste kilometre var dog varme som vanligt, og altså til at holde ud.
I Granja de Moreruela står man ved en skillevej: skal vi, som Jørgen spørger om, svinge mod vest ad Camino Sanabres til Santiago gennem Galicien, eller skal vi fortsætte ad Via de la Plata til den ender i Astorga på Camino Frances?
Vi har besluttet at fortsætte ad Via de la Plata til Astorga! Vi agter så ikke at gå fra Astorga til Santiago de Compostela, det har vi jo gjort een gang. Vi vil tage en bus fra Astorga til Santiago, som vi gerne vil gense.
Vi har valgt turen til Astorga, fordi den herfra Granja kun vil tage 3-4 dage, mens Camino Sanabres vil tage os 14-16 dage.  Vi ville således først være tilbage i Danmark over midten af oktober.
Desuden:
Vi er ikke trætte af at vandre, vi er ikke trætte af spanierne, som bare er så søde og venlige imod os, vi er ikke trætte af den spanske mad og vin (tværtimod), vi er ikke trætte af hinanden, MEN vi er dødtrætte af mere eller mindre gode sovesteder og besværet med at finde frem til dem. Derfor tager vi den kortere udgave af turen.
Endelig er det jo ikke gratis at føjte rundt på de spanske stier og landeveje og vi er nok nået dertil, at vi synes livet er for kort til usle hostals eller - endnu værre - alberguer med snorkende mænd og nada privatliv.
Dagen illustration viser en bereden fårehyrde. Desværre ses hans 4 utroligt veldresserede hunde ikke.


fredag den 23. september 2011

Montamarta - 312 km

Billedet nedenfor er taget uden at lette røven fra vores nyeste yndlingscafe i Montamarta, der som den allerførste på alle vore vandringer i Spanien, har serveret en RIGTIG te (med blade) for Hanne. De havde også dejlige æg/tomat sandwiches.

Vi kom til Montamarta efter knap 5 timer og 19 kilometers vandring gennem endnu et monotont og tørt landskab. Lidt kedeligt, men nem vandring. Vi fik også værelse på et dejligt Casa Rural "El Sastre", så gårdsdagens bange anelser blev heldigvis gjort til skamme.

Det er noget svingende med internetadgangen, men når man så kommer på og læser Jørgens kommentarer, som i virkeligheden er en selvstændig blog om livet i dagens Danmark, så er det bare dejligt at få forbindelse.

Hver dag er jeg bekymret: hvor får vi et sted at sove, vi kan holde ud, hvor finder vi et sted at spise, hvor finder vi en bar eller en cafe? Mine guidebøger nævner langt flere barer/cafeer end der faktisk findes eller også er de ikke åbnet endnu! Derfor er det bare herligt, når vi finder et dejligt Casa Rural eller en dejlig te-cafe ;-)


torsdag den 22. september 2011

Zamora - 293 km.

En fin, fin dag med vandring efter bogen på 32 km. og efter Hannes pedometer 36 km. (Vi brugte urimeligt mange skridt da vi kom ind i Zamora for at finde et hotel). Vi fandt IKKE et hotel, men et hostal, som er noget bedre end et albergue, men ikke noget at skrive hjem om.

Vi er utroligt glade for dagens vandring, som vi føler er gået rigtig godt. Vi stod op på vores albergue kl. 6 og var afsted 7:10. Det var bælgmørk og det var lidt for tidligt, for vi gik faktisk lidt vild i starten, men fandt dog efter kort tid tilbage på den sande vej.

Her er tegnet på den sande vej:



Vi nåede Zamora kl. 15. Det vil sige, vi har brugt 8 timer inkl. pauser på at vandre de 32 km. 4 km i timen med pauser er pænt. Det bedste er, at vi faktisk føler os i fin form. Vi er brugte, men ikke ødelagte.

Her er katedralen set fra vores rute ind i Zamora:



Vandringen gik i dag gennem et meget afvekslende landskab med mange forskellige afgrøder. Meget majs og mange marker, hvor alt var høstet, men der var også vinmarker, hvor man så småt var i gang med høsten. Der var også mange flere fugle at se på end i går. Så samlet set en fin, fin dag, som der står øverst oppe.

Vi er altså nu efter 14 vandringsdage i fin fysisk form og Hannes vabel er i bedring. Vejret har også ændret sig til det bedre. Det var selvfølgelig varmt i dag især mellem kl. 14 og 15, men slet ikke i nærheden af de varmegrader, vi havde tidligere på turen. Nætterne er også blevet ligefrem kølige, så det er til at sove. Alt i alt kan vi således ikke klage. Men så alligevel lidt. For selvom de to sidste dages alberguer har været helt ok, så ER vi blevet for gamle til dét. Livet er for kort til at bo på albergue. Det er ikke sjovt at sove i samme rum som forleden 3 andre snorkende mænd. Vi mødte dem i Zamora i dag, og de fortalte, at de boede i et næsten fyldt albergue med 10 personer i hvert rum!

Det har vist sig, at vi slet ikke kan stole på de informationer, jeg har samlet dels fra 2 guidebøger, vi slæber med, dels fra nettet. Hvis det fortsætter i de kommende dage, så er vi lige ved at opgive ævret.

Nu får vi se. I morgen skal vi gå knapt 20 km. til en lille by Montamarta. Der er ifølge mine oplysninger 3 Casa Rurales i byen, og vi håber det holder stik. Nu får vi se.

Jeg håber at kunne lægge billeder på senere i aften. Vores ydmyge hostalværelse ligger lige ovenpå en lille bar Cafe Marlene, der har wifi. Lige nu sidder vi og drikker et glas dejligt rødvin i dén bar, og jeg har fået koden til deres net. Jeg håber, den også virker fra værelset ;-)


onsdag den 21. september 2011

El Cubo de Tierra del Vino - 261 km

Endnu en flot og kølig solskinsmorgen efter en nat med megen snorken og næsten ingen søvn for mit vedkommende.

Dagens vandring har været usædvanlig kedelig. Vi kom afsted lidt over 8 og nåede El Cubo osv lidt før kl. 13. 20 km på 5 timer er da ok, men vi gjorde heller ikke mange ophold for at se på landskabet for var virkelig kedeligt og stien fulgte motorvejen A66 hele dagen.

Endnu en dag er vi endt på et alberge. Der er i dag tre gode ting at sige om det: vi har et sted at sove, vi fik et 2-sengs rum og det koster kun 5 € pr næse. Men ellers......

Mine forstudier og mine medbragte guides fortalte ellers, at der var to andre sovemuligheder i byen, men af gud ved hvilken grund var de væk. Vi fandt ellers adresserne, men ingen værelser. Nå, men vi overlever jo nok.

I morgen skal vi gå 32 km til byen Zamora. Vi håber, at landskabet og vandringen bliver noget sjovere end i dag. Og vi burde kunne finde et fornuftigt hotel i Zamora.

Lige til sidst: da vi ankom til alberget var der to hollændere før os. Nu er kommet yderligere 2 til fods og 5 på cykel. I alt 11 i skolelærerens gamle bolig ;-)

tirsdag den 20. september 2011

Calzada de Valdunciel - 241 km.

Vi kom lidt senere afsted fra vores ungdomsherberg i Salamanca end vi ellers har gjort, fordi vi måtte vente til kl. 9 med at få vores depositum for håndklæder og nøgle på 20 € tilbage.

Men så gik det ellers fint derudaf i flot sol, men (herligt) køligt vejr alligevel.

Salamanca er en smuk, smuk by, men de 5 km vi måtte gå igennem inden vi var ude var nu ikke alle lige kønne. Forstæder er noget man bare speeder igennem, men ikke når man er til fods.

Senere ændredes landskabet til noget nærmest Meseta lignende. Vi har dog ikke helt styr på, om vi faktisk har nået Mesetaen, eller overhovedet kommer til det.

Det er ikke et spændende landskab. Det meste er høstet, meget er pløjet eller ligner brakmark. De afgrøder, der står endnu (f.eks. solsikker) ser ud som på billedet.

Da vi ved 12-tiden nåede vores mål Calzada de Valdunciel havde vi gået 17 km. Det hotel vi havde planlagt at bo på var lukket! Enten pga ferie eller ombygning eller et eller andet på spansk. Lukket var det i hvert fald! Så prøvede vi at finde et Casa Rural. Det lykkedes, men der var ingen til at åbne døren.

Vi er endt med et sødt lille albergue med 8 senge. Indtil videre er det bare os og to søde ældre hollændere. Det tegner ok, men jeg er rædsom dårligt til at sove med andre, så det kommer måske til at knibe lidt med nattesøvnen ;-)


mandag den 19. september 2011

Salamanca (2) - 224 km.

Så har vi holdt en hviledag i Salamanca, og det har været godt både for ånd og krop. Vi har hvilet vores ben og vi er mentalt klare til at gå videre i morgen tidlig.

Som vi også erfarede på de tidligere vandringer, så kommer der en - ikke rastløshed - men "nu må vi videre" over os. Vi har gået meget rundt i det smukke gamle Salamanca, vi har været i den gamle katedral - den "nye" var lukket, vi har drukket kaffe og te og spist frokost og så videre. Fint og dejligt altsammen, men ifølge Hannes pedometer har hun allerede her ved 17-tiden gået 9.700 skridt, så helt slappet af har vi altså heller ikke.

På vores vej så vi mange boghandlere, men denne med en KØ, det var alligevel noget særligt:


Det er vel kun Harry Potter, der kan sørge for det samme i København ;-)

Nu er vi ved at indstille os på næste step: 3 dage til Zamora.

Først 16,5 km. i morgen, så 20 km på onsdag og endelig 32 km, på torsdag, om alt går vel. Vi er ikke så bange for varmen mere. Det har faktisk været så koldt her i Salamanca i dag, at vi indtil ved 2-tiden gik med trøjer på! Vejrmeldingerne for de næste dage har ingen dagstemperaturer over 29 grader, og den forventede nattemperatur i morgen er kun 8 grader.

søndag den 18. september 2011

Salamanca - 224 km.

Så er vi nået frem til Salmanca efter 24 kilometers vandring i gennem et smukt bølgende landskab med - desværre noget afsvedne marker - men alligevel dejligt. Dagens vandring blev gjort noget lettere af, at der ikke rigtig var nogen varm sol før ganske sent - ved middagstid. Desuden blæster der en lidt kølig vind. Så kølig, at vi beholdt vore tynde, lette vindjakker på til vi var næsten fremme ved Salamanca.

Vi tager det som et tegn på, at det helt u-udholdelige varme fra først på turen nu er ved at være væk, eller i hver fald i aftagende.

Salamanca er meget smuk og betagende. Vi bliver her i 2 nætter. Dels for at se byen og seværdighederne her, dels for at restituere de trætte ben og fødder. Hanne har desværre fået en vabel, som bekymrer os lidt, men hvile skader jo heller ikke vabler.

Vi har fundet et lidt mærkeligt hotel midt i byen til en ganske fornuftig pris, men det er vist nærmest et moderne ungdomherberg, ligesom Danhostel i f.eks. den gamle HK-bygning i København. I hvert fald er her en masse unge mennesker, der larmer noget, men der er også et super trådløst internet ;-)

Jeg tror, vi tog fejl, fordi vi nu i 11 dage har søgt efter hostals, og derfor ikke lige lagde mærke til, at der stod hostel og ikke hostal. Desuden var der ingen af de unge, da vi tjekkede ind. Det er iøvrigt dejlige senge, så vi skal ikke klage.

Lidt status på den første del af vores Via de la Plata i år:

Afstanden fra Caseres til Salamanca er ifølge bøgerne 201 km. Ifølge min opgørelse, der følger angivelserne i bøgerne - har vi gået 224 km., hvilket jo godt kan være rigtigt, da vi har haft to afstikkere for at finde nattely. I følge Hannes pedometer har vi gået 233 km., men det er nok lidt for meget, fordi vi jo har passeret nogle stigninger og man tager kortere skridt op og ned end når man går ligeud.

I alt har Hanne på de 11 dages vandring, (det vi går om aftenen for at spise eller se på byerne ikke er talt med), gået 315.228 skridt. Svarende til 28.657 i gennemsnit pr. dag.

Men det vigtigste ved denne lille status er, at vi har fået det bedre og bedre med at vandre, at vi igen er blevet mødt med en utrolig venlighed og imødekommenhed af alle de mennesker, vi har mødt. De lokale spaniere og de pilgrimme vi har mødt har alle været fantastisk søde ved os.

Spanien er et fantastisk land at vandre i!



Jeg fik købt mig en stråhat i Bano de Montemayor, og har brugt den flittigt. Her er jeg fotograferet på et lille højdedrag med Salamanca i baggrunden. Man kan med lidt held se katedralerne i baggrunden.. Faktisk var der 7 km. tilbage inden vi nåede den gamle katedral og fik vores "sello", vores pilgrimsstempel.

lørdag den 17. september 2011

San Pedro de Rozados - 200 km.

Endelig fremme efter 29 km vandring over en lille bjergryg med en stoerste hoejde paa 1140 meter.

Det er gaaet langt bedre end frygtet, men det var er haard tur, selvom heller ikke varmen var saa slem, som den kunne have vaeret. Den foerste del af turen var meget smuk og afvekslende, men den sidste del var noget flad og ret kedelig og uden megen variation.


Naar jeg engang naar et sted, hvor jeg kan faa min egen lille pc paa nettet skal jeg laegge billeder paa fra de seneste dage inklusive i dag. Indlaegget her er skrevet pa en laant computer paa overnatningsstedet.

Her er så Hanne på de sidste og altid skrækkelige kilometre. Det er som om kilometrene er længere sidst på vandringen, hvor man er træt, ikke har så meget vand tilbage og hvor varmen plager. Om morgenen i køligheden er hver kilometer en svir, og alt ser bedre ud ;-)




Vi er naaet til en lille bitte landsby med et dejligt pilgrimshotel-agtigt sted, hvor vi har faaet et fint vaerelse og her kl. 20.30 endelig skal have noget ordentligt at spise i dag. For selvom vi fik en billig og helt fremragende middag i gaar aftes, saa er der ikke meget ved den idag efter vandringen ;-)

Jeg er ked af, at det har vaeret saa korte og kedelige beretninger de seneste dage, men der har vaeret virkelig elendige telefonforhold, og megen wifi har der ikke vaeret at se.

Nu maa vi se i morgen. Der skulle vi gerne naa de sidste 24 km til Salamanca, hvor vi planlaegger at blive i hvertfald i 2 naetter.

fredag den 16. september 2011

Fuenterroble de Salvatierra - 171 km.

En fin vandring på 21 km fra kl. 7.35 til lidt over 1. Sol som sædvanligt, men megen skygge undervejs, og ikke nær som stegende varmt som tidligere.

Alt i alt giver det os mod på morgendagens 29 km lange vandring over Pico de la Duena på 1140 moh.

Vi bor rigtig dejligt i et Casa Rural, så også det har sat humøret noget i vejret.

torsdag den 15. september 2011

Calzada de Bejar - 150 km.

Vi er nu kommet fra Extremadura ind i Kastillien og Leon. Vi er langt, langt ude på landet i nogle lave bjerge. Ligenu i 796 meters højde.

Her er vi nået til en lille badeby Banos de Montemayor, hvor de har gjort meget ud af de romerske milepæle, hvilket turde fremgå af billedet.


Ellers en fin dag med passage af en top, men det meste af vandringen kunne foregå i delvis skygge af de mange træer langs stien. Gået 23 km i fortsat kraftig varme. Det skulle efter sigende være den varmeste september i 50 år. Det tror VI på ;-)

onsdag den 14. september 2011

Aldeanueva del Camino - 127 km.

Jeg har haft problemer med at få publiseret min blog for i dag via telefonen og der er ikke wifi her, så nu prøver jeg bare at få denne korte melding op på bloggen.

Jeg prøver at tilføje lidt billeder til de dage, vi havde dårlige forbindelser til omverdenen. Billederne er naturligvis fra de dage de vedrører.

Her er vi ved Caparra, den store romerske port eller tårn. Det er ganske flot og imponerende.


tirsdag den 13. september 2011

Oliva de Plasencia - 103 km.

Så har vi endelig rundet de første hundrede kilometer efter at have gået 19 km i dag. Det er dejligt, selvom vi har været lidt længe om det. Faktisk følger det også planen hjemmefra på trods af heden.

I dag var vi lige ved at ryge af sporet, men takket være endnu en utrolig sød og hjælpsom spansk pige gik det alligevel. Jeg havde fundet et Casa Rural i Oliva de Plasencia, som gjorde at vi med en omvej på 6,2 km kunne få en overnatning, der igen muliggjorde en nogenlunde rimelig dag i morgen. Da vi efter vores 19 km ved 13-tiden stod i Oliva de Plasencia og spurgte en pige om vej, viste det sig at ligge "1 km" udenfor byen. Hun ringede og aftalte med ejeren, og vi begav os på vej. Det var meget varmt. Lidt senere kom pigen i sin bil, samlede os op og kørte ret langt med os til Casa Rural Villa Caparra. På gåben var vi omkommet!

Vi har nu aftalt med ejeren, at han kører os tilbage til Via de la Plata i morgen kl. 9. Han har også mod gode ord og betaling sørget for mad til os. Huset ligger langt væk fra alting. Men her er dejligt, fredeligt og her kl. 16.30 er der 33,7 grader i skyggen på terrassen. Dejligt at blogge i, men ikke at jogge i ;-)

Vi begyndte vores vandring klokken halv otte. Det er lige lyst nok til at vi kan finde vejen ud af Carcaboso, men kun fordi vi har research'et aftenen før. De første 12 km går gennem et frodigt landskab, der afløses af kæmpestore områder med græssende kvæg under korkege. Meget smukt og megen skygge.
De sidste 6 km var langs en befærdet landevej med glammende hunde bag mere eller især mindre betryggende gitre. Det var ikke så sjovt, men vi havde den store fryd undervejs at se 4 (fire) sorte storke ved en vandhul ved vejen. De var smukke og anderledes, og må være noget sjældne for vores vært så lidt misundelig ud, da vi fortalte det.


mandag den 12. september 2011

Carcaboso - 84 km

Lige så megen liv og larm, der var i Canaveral, lige så stille var der i Riolobos. Men det var en fornøjelse at overnatte i det lille og meget hyggelige Casa Rural. Vores værtinde: en meget, meget sød og meget, meget stor kvinde kom fra sit hjem kl. 7.00 og lavede en dejlig morgenmad til os. Herligt!

Ved 7.30-tiden var vi afsted på vej mod Galisteo. En smuk lille by indrammet af høje mure hele vejen rundt, men som pilgrim og vandrer er det mere forplejningen, der tæller. Og her i Galisteo var det komplet umuligt at finde en åben bar eller café, selvom klokken var blevet over 9!

Hele vores vandring i dag (18 km) er foregået på små landeveje, hvilket normalt ikke er så sjovt, men det var nu fint idag, for en del af vejen gik ved siden af en skov, der dels gav skygge, dels gav føde til en hulens masse får, som det kan ses på billedet, selvom det mest ligner græssende grise.


Det er ikke mange kilometre, vi får gået om dagen, men det er et kæmpeproblem at gå efter klokken er blevet 13.00. Vi håber, det bedrer sig, når vi kommer længere nordpå, og når dagene kortes, men lige nu er det ret svært. Eksempelvis gik vi her til aften - efter at have holdt siesta - uden for hotellets airconditionering, og var lige ved at vælte på grund af varmen og klokken var næsten 19.00! Det var ulidelig varmt. Så nu sidder vi INDENDØRE og drikker et glas hvidvin. Det er faktisk ok ;-)

Èn ting har undret os rigtig meget, og så måske alligevel ikke, når man tænker på varmen. På de 5 dage vi har gået indtil nu, så har vi kun set og talt med 3 (tre) andre gående pilgrimme. Den ene var en 53 årig hollandsk politimand, der gik med 18-20 kg på ryggen, inkl. telt, kogegrej og hvad ved jeg. De to andre var de to baskere, hvor den ene faldt om af varmen! Så ind imellem føler vi os noget alene for nu at sige det mildt. Og måske også ude af trit med en fornuftig tid til en fornuftig vandring af Via de la Plata.

Hvad skulle vi gøre uden jeres kommentarer? Ikke mindst Jørgens informative og underholdende indlæg giver os nyt mod til at fortsætte. Hjem til valg skal vi i hvert fald ikke! Vi har heldigvis brevstemt.

søndag den 11. september 2011

Riolobos - 66 km.

I Canaveral boede vi på et utrolig hyggeligt sted med masser af liv, mennesker, fodbold på storskærmen, god og billig mad og vin. Værelset var småt, men ok, bortset fra at det ligesom alt andet var smeltende varmt om natten. Så vi sov ret lidt, for nu ikke at sige slet ikke.

Vi stod op kl. 6 og fik lidt morgenmad inden vi begav os afsted lidt før halv otte. Det var næsten mørkt endnu, men rigtig dejlig køligt ;-)

Vi havde en fin vandring over et lille pas og pludselig var vegetationen og landskabet helt ændret. Meget mere frodigt, og selv en kilde var der pludselig. Den første (vistnok) siden Sevilla. Den dukkede selvfølgelig op på stien så tidligt, at vi ikke fik nytte af den.

Det næstbedste ved dagen var at det var overskyet, så først de sidste km af dagens 20 var i stærk varme, og vi havde masser af vand tilbage.

Den bedste oplevelse i dag var menneskene i Riolobos. Hold da kæft, hvor har de været søde ved os. Både dem, der hjalp os med at finde vores Casa Rural, og selve værtsparret. Og det meste foregår med meget ringe spansk fra vores side og utrolig mange spanske ord fra den anden. Det fungerer kun fordi de er så fantastisk søde.

Igen i dag så vi helt tæt på store flokke 10 - 12 stykker kæmpestore gribbe. Hanne er meget fugleglad, men gribbenes svæven over vore hoveder var lige for meget af det gode.

Det er rigtig dejligt med de kommentarer, der kommer på bloggen. Vi er meget glade for dem og vi håber I bliver ved. På grund af teknologien, når der ikke er wifi, gør, at vi ikke kan kommentere den enkelte kommentar.


lørdag den 10. september 2011

Canaveral - 46 km


Belært af erfaringerne fra den skrækkelige eftermiddag i går, stod vi op kl. 6.30 og var afsted fra Alberget kl. 8. Tidligere er næsten ikke muligt, da det først er nogenlunde lyst halvotte.

Det var igen en fin morgen med dejlig duft af, hvad det nu er der dufter af i naturen i Sydspanien. Vi kom så også til at tænke på, at gårsdagens første 17-18 km jo havde været dejlige. Vi havde set to par af vores elskede hærfugl, og på et tidspunkt troede Hanne jeg så syner, da jeg mente at se silhuetterne af to strudse på en stor mark fyldt med får. Det viste sig lidt senere, da de lettede, at det var to enorme gribbe, der havde siddet og luret. Flot var det, men vi blev enige om ikke at falde om i heden ;-)

Vi nåede frem til Canaveral lidt over 11, og var indlogeret og havde badet sveden væk inden klokken var 12! Dejligt, men viser også det store dilemma, vi er i på denne tur.

På grund af varmen kan vi ikke gå mere end godt 5 timer om dagen svarende til ca. 20 km. Men det betyder så, at vi har meget lange ophold på steder, der måske ikke alle er lige interessante. Eksempelvis er Canaveral, hvor jeg er fotograferet foran den aflåste kirke, ret hurtigt klaret af. Der ikke så meget spændende at se på - slet ikke i 31 graders varme.

På de tidligere Caminovandringer kunne vi ind imellem tage en "dobbelt" vandring, men det er totalt umuligt i denne hede.

Vi fik en kraftig advarsel i går. Ikke bare pga vores egne lidelser, men en mand - basker på vores alder - faldt om pga heden godt halvanden km før alberget. Han havde en ven med, der havde tilkaldt hjælp, men det så ikke godt ud. Solstik kan være livstruende! Vi ved ikke, hvad der videre er sket med manden, men vi tænker da meget på ham. Vi havde snakket med ham tidlige på vandringen.

Nå, men alt i alt har vi gået 46 km på 3 dage. Måske ikke så meget, men vi er da ved at komme i form ;-)



Location : Calle Iglesia, 36, 10693 Riolobos,
Posted via Blogaway and HTC Desire Z

fredag den 9. september 2011

Embalse del Alcantara - 34 km.


Det kan godt være vi startede småt, men godt i går, men dagen idag har været rædselsfuld. Ikke så meget på grund af vandringens længde, men på grund af varmen, som har været helt forfærdelig i dag. Der har været mindst 36 grader på de sidste 5 kilometer af vandringen. De var virkelig hårde kilometre. Vi havde 3 liter vand med, men det var faktisk for lidt til de 23 kilometer.

Nå, men vi overlevede endnu engang, og er blevet lidt klogere på os selv og det at vandre i solen. Problemet er nok, at vi er startet lidt for langt sydpå lidt for tidligt i september. Eller også er vejret - ligesom i Danmark - bare i ulave.




Billedet viser os INDEN vi tog afsted. Kl. 8.30 i Casar de Caseres. Og her ser vi jo godt ud på baggrund af et par bonsai'er, værtsparret på stedet dyrkede. Jeg vil IKKE vise, hvordan vi så ud, da vi nåede frem til Alberguet ved den opdæmmede sø.

Vi har fået - tror og håber vi - eget rum, og vi er blevet gode venner med en hollænder, der vandrede 30 km. i dag! Lige nu giver han Hanne massage på de ømme lår på et andet af spiebordene i den sal jeg sidder og blogger i. Noget pudsigt, men Hanne ser ud til at nyde det.

Location : Calle Iglesia, 36, 10693 Riolobos,
Posted via Blogaway and HTC Desire Z

torsdag den 8. september 2011

Casar de Caseres - 11 km.

En kort vandring, men den første! Den gik fra Caseres til Casar de Caseres. Her har vi fundet et dejligt Casa Rural, hvor vi skal være til i morgen.

Billedet viser Hanne i haven med en eftermiddagsøl.


onsdag den 7. september 2011

Caseres - 0 km.

Dejligt at gense Caseres, som vi forlod for 2½ år siden. Her er ganske "pragtfuldt" som Grete ville have sagt. En vidunderlig gammel by med et helt fantastisk historisk centrum. Vi har fået værelse på samme hotel, som vi boede på sidst, og mærkelig nok endda det samme værelse. Så på en måde er de 2½ år forsvundet lidt i det blå.

Vi kom hertil efter en 4 timers lang togtur fra Madrid. Stille og roligt og ganske behageligt. På lysavisen i toget kunne vi se temperaturen stige fra 22 grader da vi startede fra Madrid ved 10-tiden til den nåede 32 grader lidt i før kl. 14, da vi stod af i Caseres.


På vor tur rundt i Caseres ledte vi - som vi plejer - efter en af de gule pile, der skal vise os vej ud af byen og videre på vandringen. Her er et billede af den første vi så i dag! Det var også dejligt at se.

En stor tak til den mange hilsner og kommentarer vi har fået på den mail vi sendte til familie og venner. Tak for dem! 

tirsdag den 6. september 2011

Madrid - 0 km.

Fremme i Madrid efter en fin flyvetur med Spanair, der havde en totalt fyldt maskine fra København til Madrid. Det skyldtes måske lidt prisen, hvis alle betalte lige så lidt som Hanne og jeg ( i alt 1080 kr,) for turen inkl. et stk. baggage.

Vi overnatter på et dejligt hotel "Francisco I", som ligger midt i Madrid lige ved "Sol". Sol er ihvertfald Metro-mæssigt byens centrum. Hotellet virker spritnyt, koster 60€ for et dobbeltværelse med bad og inkl. morgenmad. Det var bare et hotel, jeg bookede via en eller anden hjemmeside, men hvor er det fedt.

Vi har lige spist en dejlig middag på gågaden. Det er mindst 28 grader (eller deromkring). Helt supervidunderligt efter 2 måneder med regn i Danmark. Sådan føles det i hvert fald.

Jeg nåede også at få købt et spansk simkort til min computer og/eller telefon, så jeg kan gå på nettet også når der ikke er trådløst internet, som der eksempelvis er her på hotellet - og naturligvis gratis! Jeg har lige prøvet at få kortet igang, men det er vist ikke så enkelt endda. Mere om det vil nok følge senere.

Men dagen i dag har været et fin begyndelse på turen.