mandag den 12. september 2011

Carcaboso - 84 km

Lige så megen liv og larm, der var i Canaveral, lige så stille var der i Riolobos. Men det var en fornøjelse at overnatte i det lille og meget hyggelige Casa Rural. Vores værtinde: en meget, meget sød og meget, meget stor kvinde kom fra sit hjem kl. 7.00 og lavede en dejlig morgenmad til os. Herligt!

Ved 7.30-tiden var vi afsted på vej mod Galisteo. En smuk lille by indrammet af høje mure hele vejen rundt, men som pilgrim og vandrer er det mere forplejningen, der tæller. Og her i Galisteo var det komplet umuligt at finde en åben bar eller café, selvom klokken var blevet over 9!

Hele vores vandring i dag (18 km) er foregået på små landeveje, hvilket normalt ikke er så sjovt, men det var nu fint idag, for en del af vejen gik ved siden af en skov, der dels gav skygge, dels gav føde til en hulens masse får, som det kan ses på billedet, selvom det mest ligner græssende grise.


Det er ikke mange kilometre, vi får gået om dagen, men det er et kæmpeproblem at gå efter klokken er blevet 13.00. Vi håber, det bedrer sig, når vi kommer længere nordpå, og når dagene kortes, men lige nu er det ret svært. Eksempelvis gik vi her til aften - efter at have holdt siesta - uden for hotellets airconditionering, og var lige ved at vælte på grund af varmen og klokken var næsten 19.00! Det var ulidelig varmt. Så nu sidder vi INDENDØRE og drikker et glas hvidvin. Det er faktisk ok ;-)

Èn ting har undret os rigtig meget, og så måske alligevel ikke, når man tænker på varmen. På de 5 dage vi har gået indtil nu, så har vi kun set og talt med 3 (tre) andre gående pilgrimme. Den ene var en 53 årig hollandsk politimand, der gik med 18-20 kg på ryggen, inkl. telt, kogegrej og hvad ved jeg. De to andre var de to baskere, hvor den ene faldt om af varmen! Så ind imellem føler vi os noget alene for nu at sige det mildt. Og måske også ude af trit med en fornuftig tid til en fornuftig vandring af Via de la Plata.

Hvad skulle vi gøre uden jeres kommentarer? Ikke mindst Jørgens informative og underholdende indlæg giver os nyt mod til at fortsætte. Hjem til valg skal vi i hvert fald ikke! Vi har heldigvis brevstemt.

1 kommentar:

jmc sagde ...

Kære begge
Dagen skal startes med Politiken; og afsluttes med læsning af jeres beretning. Ellers er det ikke en rigtig dag. Og i dag havde vi en RIGTIG dag. Tilbage til det kendte og forudsigelige. Regn,blæst og småkoldt. Sikken en involverende og befriende snak det afføder i morgentoget. Småkoldt var også dagens opinionstal. Tredje dag med let tilbagegang for rød blok; nu nærmer de to blokke en kollision. BT valgte for et par dage siden at bringe Helle Thornings gamle skattesag på forsiden igen, og igen med meget store bogstaver. Måske forklaringen på tilbageløbet i folkestemningen. Bagsideredaktøren i Politiken har droppet valgkampen. Han arbejder og skriver frem til valget fra et rødt skur i en nyttehaveforening på Amager. Rart - i dag gav han den en ekstra skalle i 12 minutter, hvorefter han åbnede en dåseøl og snuppede et æble. ATS havde et interview med en bodegagæst fra Den gule Negl. De ville stemme på kuglestøderen Joachim B. Olsen fordi, hvis der er nogle der vil have flere koner, betyder det jo bare, at vi andre slipper.
Ellers er det lidt småt med nyhederne i dag. Oprørene i Libyen mangler fortsat et par af Gaddafi's byer. Brøndby rundbarberede Køge og vandt 5-0. Stor annonce i Politiken: "Endelig mandag!" TVkanalen 3's oplysning om at Sommer i Sunny Beach kan ses kl 21.20.
Jeg tror vi har nået bunden, så jeg vil slutte her.
Jørgen