søndag den 25. september 2011

Benavente - 364 km.

Denne dag har været usædvanlig hård, uden at vi rigtig kan forstå hvorfor.
Vi har ifølge bøgerne gået 26 km, men pedometret og vore søde hollandske vandringsmænds gps siger 29 km. Men vore fødder er for første gang rigtig, rigtig ømme, og jeg har fået 3 små vabler! Surt efter 17 dage på landevejene.
Vi er helt flade oog udbrændte lige nu, og denne mærkelige by har ingen åbne restauranter om søndagen, så nu sidder vi på et cafeteria og håber at få noget at spise.
Inden fødderne blev ømme og sure, så havde det været en dejlig vandring gennem et smukt landskab i en smuk morgen. Og pludselig på vores vej blev vi anråbt af en - ja, man tror det næsten ikke - engelsktalende spanier. Der dels viste os en genvej, dels inviterede os indenfor i sin bodega = vinfabrik. Han viste os rundt og vi fik både smagt på vin og snaps og en solbærsnaps. Fantastisk sød og venlig vinbonde med format. Bagefter gik vi på hans opfordring hen på vinmarken og smagte på nogle vidunderlige druer.
Vi har fundet et pænt hotel, men det ligner et træt provinshotel, som beskrevet i gamle hørespil (længst forglemte) eller den gamle litteratur.
Det er ikke på grund af denne mærkeligt hårde dag, at vi har købt en flybillet hjem på fredag den 30 september! Det er fodi det passer med at nå Astorga på onsdag, køre til Madrid torsdag med bus, overnatte og tage et billigt SAS/Spanair fly hjem fredag.
Det viste sig på cafeen her til aften med WiFi, at fredag eller tirsdag var de billige hjemrejsedage. Så det blev fredag, tirsdag var for langt væk.
Så sådan blev det altså. Igen lidt hovedkulds, men vel ganske ok.
For vi synes, det har været hårdt!

En lille illustration af den flotte morgen med nyharvede marker. På én måde smukt, på en anden måde også lidt kedeligt. Men man får altså smukke oplevelser tidligt om morgenen.


1 kommentar:

jmc sagde ...

En noget pludselig, men nok ikke uventet melding. Jeg sporer ikke helt tilsvarende 'gnist', som lyste ud af jeres blog på tidligere vandring. Men, 364 km! "det er da ikke så ringe". 3½ gange Århus - Ålborg på gå-ben.
Jeg var inde at kigge på Benavente's hjemmeside. Igen en by med omfattende hjemmeside. Interesant og dramatisk historie; mange monumenter - kirker (selvfølgelig), borg, slot, hospital, og højst ejendommelig bro. Hjemmesiden oplyser, når det spanske oversættes "7.917 hanner og 8355 kvinder" i byen. De trænger til at få siden opdateret fx angives: 201 analfabeter i 1991.
Her tegner alt til at vi får en flot uge. Minus regn fra i morgen, nogen sol og temperatur måske lige over 20 grader når i kommer hjem fredag.
Har jeg fået fortalt i det tidligere, at vi igen har funktionsduelig hus med toilet. Dejligt, og absolut mindre rodløst. Nu kan I komme på besøg uden at skulle gå 'i gården' for at ordne stort og småt.
Vi ser frem til et gensyn og høre jeres interessante historier.