tirsdag den 27. september 2011

Astorga - 415 km.

Så har vi afsluttet vores Via de la Plata vandring med 25 km fra La Bañeza og er atter i Astorga, som vi gik igennem den 30. september 2008 på vores Camino Frances, altså nogenlunde på samme tid som nu. Men dengang overnattede vi her ikke.

Det gør vi nu på Hotel Via de la Plata. Et superdejligt hotel midt i den gamle by. Lækkert efter adskillige let snuskede eller i hvert fald nedslidte steder.

Astorga er en dejlig by, og det er bare utroligt så mange turister, og ikke mindst pilgrimme, her er. Efter at have været på vandring i 20 dage, hvor vi måske alt i alt har mødt 20 vandrende pilgrimme, så har vi i dag set mindst det dobbelte antal. En enorm forandring fra den stille og rå Via de la Plata. Det er meget hyggeligt at gense byen. Samtidig er vi ikke kede af, at vi ikke igen skal gå de godt 250 km til Santiago de Compostela.

Alt i alt har vi nu gået 715 km af Via de la Plata: de 300 km i foråret 2009, og altså de sidste 415 km her i september 2011.

Hannes pedometer/skridttæller viser, at hun har gået i alt 592.880 skridt, svarende til 433 km i alt eller 31.204 skridt eller knapt 23 km i gennemsnit pr. vandringsdag. Jeg ved ikke rigtig, hvad disse tal kan bruges til, andet end at sige, at 10.000 skridt pr. dag siges at være sundt. Så må over 30.000 skridt vel være 3 gange så sundt.


På de 25 kilometers vandring i dag skulle der have været 2 barer eller lignende, vi kunne forfriske os ved ifølge bøgerne, men de var der ikke. Så måske er det derfor jeg ser lidt træt ud på billedet, hvor vi holder hvil, drikker vand og spiser chokoladekiks.

I morgen skal vi med bus til Madrid og skal så overnatte 2 gange i Madrid inden vi flyver hjem på fredag.

Endnu en gang en stor, stor tak til de kommentatorer, der skriver til os på bloggen. Det er rigtig dejligt!

Ingen kommentarer: