onsdag den 21. september 2011

El Cubo de Tierra del Vino - 261 km

Endnu en flot og kølig solskinsmorgen efter en nat med megen snorken og næsten ingen søvn for mit vedkommende.

Dagens vandring har været usædvanlig kedelig. Vi kom afsted lidt over 8 og nåede El Cubo osv lidt før kl. 13. 20 km på 5 timer er da ok, men vi gjorde heller ikke mange ophold for at se på landskabet for var virkelig kedeligt og stien fulgte motorvejen A66 hele dagen.

Endnu en dag er vi endt på et alberge. Der er i dag tre gode ting at sige om det: vi har et sted at sove, vi fik et 2-sengs rum og det koster kun 5 € pr næse. Men ellers......

Mine forstudier og mine medbragte guides fortalte ellers, at der var to andre sovemuligheder i byen, men af gud ved hvilken grund var de væk. Vi fandt ellers adresserne, men ingen værelser. Nå, men vi overlever jo nok.

I morgen skal vi gå 32 km til byen Zamora. Vi håber, at landskabet og vandringen bliver noget sjovere end i dag. Og vi burde kunne finde et fornuftigt hotel i Zamora.

Lige til sidst: da vi ankom til alberget var der to hollændere før os. Nu er kommet yderligere 2 til fods og 5 på cykel. I alt 11 i skolelærerens gamle bolig ;-)

1 kommentar:

jmc sagde ...

Kære begge
I dag tog jeg turen efter tidlig fyraften forbi Rådhuspladsen for at fornemme VM-cirkus'et. Propfyldt plads - forlydende siger at det samlede 400.000 på ruten. Alle mulige forskellige tungemål på pladsen, øl og pølser. Cykelryttere på storskærmen, og en tysker - Tony Martin som mester. Klappen og råben. Ikke kedeligt, modsat, som jeg hører jeres dag har været præget af.
Dagens nyhed her har været behov for ca 1 mia besparelse/ effektivisering i DSB. Skandale på skandale. AK ja - og på et tidspunkt hvor snakken går om forbedret offentlig transport i forbindelse med betalinsgring i kbh.
Regeringsdannnelse forhandles fortsat - ikke noget nyt her, så det ligner vejret. I følge Mandag Morgen fra i dag er der årligt 40 mia at vinde for Skat - skattesnyd, ubetalt skattegæld, overflytning af penge til skattely, sort arbejde og multinatinales transaktioner. Hvorfor så så ivrig efter efterløns nedlæggelse. Fastholdelse af ældre og nedslidte på markedet, spærring for unge - og dermed større ungdomsarbejdsløshed. Næppe de store besparelser samlet set. Ved I forøvrigt hvor der er flest på efterløn? Er det Bornholm eller København? Det kan I overveje og fornøje jer med, hvis ruten i morgen på ny går forbi afsvedne solsikker og kedelig marker.
I Syrien går Assad stadigt hårdt frem mod befolkningen. I Libyen kæmpes der også fortsat. Man ved ikke hvor Gaddafi er, men hans lejesoldater har stadigt mindre lommer, som de forsvarer. Måske ved I alt dette via nettet? Men, I ved næppe, at Folketinget er blevet yngre - ét år yngre end den forrige. Enhedslisten er noget spøjs - unge kvinder under 29 år og ældre mænd over 55.
Inden I tænker jer endnu mere gråhårede - svaret om efterløn er: Bornholm har flest på efterløn 40 % af de 60-64 årige; København 25 %.