søndag den 14. oktober 2018

Dag 10 : 25 km langs Shikokus Stillehavskyst

Ingen templer i dag, men en gudesmuk tur med det blå Stillehav på venstre side og de smukke grønne Shikoku bjerge på den højre side.

Det var fint vejr, som til tider kunne være lidt for varmt for en vandringsmand eller -kvinde, men absolut ingen brok eller beklagelse i dag. Turen var ganske flad og for størstedelens vedkommende langs en relativ stor vej. Trafikken var dog ikke slem. Megen af den formentlig ren søndagsudflugt, som gruppen her.


Heldigvis var der ind imellem parallelle gamle veje gennem landbyerne, som vi kunne følge. Det føltes nogle gange som at komme til Jiro Taniguchis tegneserie landsbyer, men desværre andre gange lidt deprimerende, fordi det virkede virkelig fattigt. Det var især en fiskerby, der virkede trøstesløs. Men på trods af al Japan glitter og glans er det jo et land med rige og fattige, som de fleste andre lande.

Blandt de skæve huse kan der pludselig ligge et smukt gammelt ét.


Som taget ud af en Kurosawa film.

Vi så både igår og idag ørne i lange baner. De er der bare hele tiden. Store og mægtige svæver de højt oppe eller stryger ned over landsbyerne. De er vildt flotte og det naturligvis ikke muligt, hverken med iPhone eller Fuji 27mm at fange dem som andet end prikker i luften.

Også på turen idag havde vi lejlighed til at hvile og samtidig nyde surfernes forsøg på at komme op på bølgerne.


Vi bor i nat i en minshuku, hvilket lyder fint og eksotisk, men det er bare en “Bed & Breakfast” udvidet med middagsmad. Maden her til aften var virkelig god og mere nærende end vi plejer at få den, idet der var en kødret, samt spaghetti (med tilhørende gaffel). Stedet her er virkelig helt ok, med nogen gange er man lidt tæt på familien.

Nu til noget helt andet, idet “nogle” gerne vil vide lidt om internetforbindelser her på øen. Ud af de 11 forskellige steder vi har boet havde de 6 fint fungerende gratis wi-fi. På de øvrige steder har jeg brugt en “Pocket Wi-Fi router” jeg har lejet for hele perioden for godt 1.100 kr. Jeg bestilte den hjemmefra over nettet hos 


Den blev sendt til hotellet, hvor vi boede de første nætter og kom (naturligvis) til tiden. Når jeg er færdig med den, putter jeg den i en medfølgende kuvert og derpå i en Japan Post postkasse. 

Jeg har 3 Gbyte om dagen med stor hastighed og hvis jeg overskrider de 3 Gbyte mister jeg ikke signal, men får blot et langsommere. Det fungerer supergodt. Lige nu ligger Hanne og ser “Den store bagedyst”. Signalet kører over telefonnettet, så hvis vi ikke har ordentligt telefon signal, så har vi selvfølgelig heller ikke wi-fi. Selve routeren er ganske lille (mindre end en mobiltelefon) og vejer ligeså lidt.

Det har for os været en superfin løsning, og da vi stort set kun bruger den på værelserne, hvor der altid har været mange stikkontakter, er routerens batteri aldrig blevet brugt op.

3 kommentarer:

Jytte sagde ...

Ørn bred din vinge
Flyv så højt øjet rækker
Se solen blænder.

Kærlig hilsen
Jytte C

schaila sagde ...

Mens I går forbi
Afbryder en dreng sin leg
Og verden standser


(Kærlig hilsen K. og W.)

Jytte sagde ...

Dag uden tempel
Himmel uden sol og sky
Nat uden måne.


Sov godt.

Knus
Jytte C