fredag den 26. oktober 2018

Dag 22 : Backtracking til vores dejlige minshuku med det fantastiske bad

Dagens etape var den omvendte af gårsdagens, men den blev mere behagelig på grund af mange skyer, men heldigvis ikke noget regn.

Det blev også en fin vandretur, fordi vi ikke klumrede i det idag. Vi mødte desuden igen søde og hjælpsomme mennesker på vor vej. Ikke mindst den 80-årlige Kazuyoshi fra Hiroshima var en fornøjelse at møde. (Han havde kun boet i Hiroshima i 10 år, så han havde ikke skrækkelige fortællinger derfra). Han talte gebrokkent engelsk, men vi kunne forstå hinanden.


Han havde i øvrigt gået Shikoku88 otte gange!

På et tidspunkt gav jeg ham mit visitkort. Jeg har på nettet lært, at et visitkort i Japan er noget meget betydningsfuldt. Ikke noget man bare folder sammen og stikker i lommen. Man tager - som med pengesedler eller tempel-stempel-bogen - imod med begge hænder og ser alvorsfuldt på visitkortet. Det gjorde vores nye ven også, og så pludselig fik han åbenbart en idé. Han spurgte om vi ville se hajer?

Så førte han os nogle hundrede meter hen til nogle store bygninger og snakkede med en ung mand (stadig med mit visitkort i hånden) og forklarede tilsyneladende at vi kom fra Danmark og meget gerne ville se hajer. Og selvom der kun var åbent om søndagen kom vi til at se rigtig store hajer.


Her er en af dem. Føj hvor var de store og hvor havde de en stor mund!


Det var så et marin biologisk forskningscenter fra Osaka vi havde fået lov at besøge takket være den søde gamle mand.

Selvom der ikke var så meget sol idag, så er og var det en flot kyst.


Vi har spist umådeligt meget fisk på turen og det kræver noget at fange dem. Blandt andet hele fiskenet.


På dette kæmpelange net sad mindst 12 mand og lappede huller i nettet. Hårdt arbejde! Men heldigvis er man som japaner vant til at sidde ned på gulvet, man sover også på gulvet, og spiser næsten på gulvet. Nogen gange er vi elendige vesterlændinge næsten hårdere ramt af en aften og nat på gulvet end af en hel dags vandring.

På denne tur tilbage fra tempel 38 på vej mod tempel 39 (som ligger 55 km fra hinanden) besøgte vi igen den flotte Ohkinohama Beach, som Bertelsen forevigede i sin Shikoku 88 fiktion. Der var på en måde smukkere i dag end i går.


Men Bertelsens overnatningshytte var omringet af skolebørn og ikke af surfere.



Alt i alt endnu en fin dag på Shikoku 88.

Aftenen blev dog spoleret noget, da vores søde værtspar havde ringet til 4 (fire) forskellige overnatningssteder for at reservere et værelse for os i morgen aften og måtte konstatere, at de alle var optaget. Måske har det noget at gøre med at det er en lørdag aften.

Så vi har måttet lave helt om på vores planer om at vandre herfra til tempel 39 og må i stedet tage en bus TILBAGE til Nakamura, for så derfra at tage et tog vestpå mod tempel 39 og så gå eller køre med tog til en by, Sukumo, hvor vi har booket et værelse på et hotel. Nemt skal det ikke være.










2 kommentarer:

schaila sagde ...

Et net på stranden
Parat til at fange fisk
Vores tog hejren


(Kærlig hilsen K. og W.)

schaila sagde ...

En mand med stor sjæl
Otte lange pilgrimsfærd
Han udstråler ro

(K. og W.)