mandag den 29. oktober 2018

Dag 25 : Endnu en flot solskinsdag med besøg på templerne 40, 41 og 42

For første gang følte vi at efteråret nærmer sig, selvom solen har skinner både igår og idag. Der hvor vi sov, var der nemlig koldt i nat. Rigtig koldt syntes vi begge. Ifølge vejrudsigten er nattetemperaturen onkring 14 grader, hvilket jo ikke er urimelig lavt, men måske var det huset, der lå uheldigt eller hvad ved jeg, men kolde fødder fik vi hos den søde og noget emsige lille dame vi boede hos.


Hun overvågede nøje vores indtagelse af den mad hun serverede for os, men lærte os også at spise nudler på rigtig japansk. Det vil sige at tage én nudel op med pindene til munden og så suuuuge den i sig med et svup.

Vi var afsted fra det kolde hus kl. 7 og gik ret hurtigt gennem et dejligt skovområde og ned til byen hvor tempel 40 Kanjizaiji ligger. Vejen gik også langs en flod med mange hejrer og som sædvanligt kredsede de store rovfugle over os. Vi har endnu ikke fundet ud af om det er ørne eller høge. Men store er de. Og fantastisk flotte når de svæver hen over landskabet.

Vi havde planlagt en meget effektiv dag, så efter et hurtigt besøg på templet tog vi en bus, der kørte os nordpå til en by, der hedder Uwajima.


Busturen tog lidt over en times tid og kortede vores vandring mellem tempel 40 og 41 med godt 35 km eller der omkring. Fra Uwajima vandrede vi så til tempel 41 Ryokuji, der lå flot med udsigt over en stor fuldstændig flad dal med masser af rismarker og masser af grøntsagsdyrkning. Men også med mange huse.


Vejene i området var virkelig fine med blomster i lange baner.


Efter tempel 41 gik turen gennem en lille skov til tempel 42 Butsumokuji.


Dette er bare et af de ofte mange små “sidetempler”, der er på tempelområderne. Der er også en del finurligheder, som dette.


Dagen er sluttet på et minshuku, der ikke helt lever op til den standard, som vi har været vant til med hensyn til rengøring, hvilket ikke falder i god jord hos Hanne. Stedet drives tilsyneladende af en enlig - meget venlig - mand, der både går og ser dårligt. Hans middagsmad var dog helt i orden.

Det ser ud til, at den største udfordring ved at gå Shikoku88 ikke er vandringen eller bjergene, men det at finde et sted at overnatte. Igen til aften var det først det tredje sted, som ikke var optaget. Så jeg har brugt hele aftenen på at finde ud af hvordan vi kommer videre til tempel 44 og ikke mindst tempel 45, der ligger lidt fjollet. Nå, men mere om det i morgen.


















1 kommentar:

schaila sagde ...

Uro i luften
Vinden rusker i skoven
Det er anerne


(Kærlig hilsen K. og W.)