mandag den 8. oktober 2018

Dag 4 : En kort tur ned fra bjergene til tempel 13

Dagen begyndte med en skøn japansk morgenmad kl. 6:30.

Ikke bare japansk mad, men serveret ved et fælles bord med ca. 25 cm høje ben og siddende på en flad hård pude. Vi var syv ved bordet og de fem japanere fik sig vist et grin, når de så Hannes og min håndtering af spisepindene. De var nu utroligt søde og hjælpsomme og vi lærte, hvordan vi skulle behandle de fem små supertynde tangblade, lå i en lille pose. Og det smagte virkelig godt.



Hanne tog dette foto af mig, da vi var ved at være færdige med morgenmaden. Vi havde begge taget vores vandretøj på, men én af de øvrige gæster var naturligvis i sin yukata, så det kan man altså gøre, og det er jo noget kønnere. Bare se næste foto, som er fra det ryokan vi bor på nu.


(Når der er så mange billeder af mig, er det udelukkende fordi Hanne synes, der har været alt for mange af hende, og så er hun blevet meget hurtigere til at bruge sin iPhone ;-)

Selve vandreturen var i forhold til de foregående dage meget, meget behagelig, selvom den startede med dis og masser af fugtighed i luften. Efterhånden som vi gik nedad og solen gik opad blev luften lettere og det endte faktisk ganske varmt. Turen var på ca. 18 km.

Vi har nu besøgt 13 templer og er på en måde lidt skuffede over det vi har set. Det har i hvert fald vist sig, at al den pragt, som Bertelsen fik vist frem i sit TV-show, ikke bare sådan er at komme til. De fleste steder har der været meget tillukket ind til de hellige haller, så man ikke kunne se der ind, uden ligefrem at stille sig op for at glo ind af de små firkantede huller. 

Vi troede også, at det nærmest vrimlede med munke, der udførte forskellige ritualer, men vi har vel kun set et par stykker, der udfyldte bogen med de smukke stempler og kaligrafien. Elleve af de tretten steder har det været kvinder, der stemplede og skrev.

Vi havde også troet templerne var i fantastiske farver, men de er i hovedsagen ret grå, men der har naturligvis været undtagelser. Det er så til gengæld ofte særdeles smukke bygninger med smukt håndværk og altid i træ!

Tempel 11 fra i går er et meget godt eksempel. Det mest farvestrålende er de to manga-figurer til venstre og til højre i billedet.

Vi er spændte på om disse generaliseringer holder turen ud, vi håber det ikke.


3 kommentarer:

Jytte sagde ...

Dug i saftigt græs
Dråber viger for solen
Frøerne hopper

(Kærlig hilsen Jytte C)

Jytte sagde ...

Gad nok vide om
Gråt er tegn på ydmyghed
Overfor Budha


(Kærlig hilsen Jytte C)

schaila sagde ...

Din hånd ved karmen
Mærker det ældgamle træ
Din purunge hånd



(Kærlig hilsen K. og W.)

(Er det ikke smukke grå nuancer overalt i templernes trækonstruktioner? Og særlig smuk også det store Imari-fad over sengen)