onsdag den 10. oktober 2018

Dag 6 : Gennem regnen til tempel 18 og videre over tempel 19 til en gammel skole i Sakamoto

Fire timer gennem regnen kan godt slå en gammel henro lidt ud, når vandringen i øvrigt stort set har gået langs en firsporet landevej med tung trafik.

Her er vi i tørvejr ved tempel 18 Onzanji. Vi havde gået fra hotellet i Tokushima iført både regnbukser og regnslag og hat eller kasket og var drivende våde inde under udstyret på grund af varmen. Det kan godt give lidt mismod.

Fra tempel 18 gik vi pludselig igennem en helt fantastisk bambusskov. Ikke så langt, men ret specielt.



Efter tempel 18 blev det efterhånden pænere vejr, og det var tørvejr, da vi besøgte tempel 19 Tatsueji, men inden vi nåede frem til vores bestemmelses sted - et turistkontor i byen Katsuura - regnede det igen.

Vi nåede ifølge Hannes skridttæller at gå 27,8 km og det føltes også sådan. På turistkontoret i Tokushima havde vi fået dem til at bestille værelse for os, men i selve Katsuura var alt optaget, så det blev i stedet et ryokan i Sakamoto. Vi havde fået en seddel med en  tekst på japansk, så vi kunne få én på turistkontoret dér til at ringe til Sakamoto. Så ville vi blive hentet. Det fungerede fint og vi blev hentet af den sødeste pige, der hilste os på dansk. Hun havde selvfølgelig været et halvt år på højskole på Bornholm, hvad ellers?

Sakamoto viste sig at være en gammel skole i beton, som en flok kvinder i byen havde lavet om til et ryokan for at holde liv i byen. De undskyldte enormt meget, da vores værelse viste sig at være et helt klasselokale med to (nærmest) hospitalssenge i midten, men for os er det helt fint, for vi har hele tredje sal på skolen for os selv, det vil sige “eget” toilet og håndvask. De havde taget imod alt for mange gæster, men heldigvis for det ellers havde vi haft problemer med overnatningen. Desuden fik vi et nedslag i prisen.

Badet var helt vidunderligt: et stort spabassin med virkelig varmt vand. Desværre ét for mænd og ét for kvinder, så vi kunne ikke sammen nyde den lise, det var at ligge i det varme boblende vand. Vi havde dog begge badet for os selv.

Vi fik endnu en gang en dejlig japansk middag serveret i et hav af skåle, og vi begynder at blive nogenlunde gode til at spise med pinde.

Igen er folk omkring os helt utroligt søde og hjælpsomme. Det er bare så dejligt!




3 kommentarer:

schaila sagde ...

Bambussen rasler
De holder øje med os
De grønne fugle


(Kærlig hilsen K.og W.)

Jytte sagde ...

regn sagte falder
mudder mod støvlesåler
regnorms paradis


Kærlig hilsen
Jytte C

schaila sagde ...

Møde på vejen
"Avec plaisier" skriver de
I deres dagbog


("de" = Dany og Serge, jeres midlertidige franske pilgrimsfæller)