mandag den 26. september 2011

La Bañeza - 390 km.

Det er ganske rigtigt som Jørgen skriver:

Der har ikke været den samme "gnist" over denne vandringstur, som over den første!

Det er nok også derfor, vi har valgt kun at gennemføre Via de la Plata delen og ikke Camino Sanabrés delen med de måske 10 - 12 dages yderligere vandringhelt til Santiago.

Én af grundene til den mindre gnist er vel, at vores vandring ad "Camino Francés" var så utrolig vellykket: der var masser af sovesteder, masser af barer og spisesteder, og masser af historie og kultur knyttet til selve vandringen. Ind i mellem var der da også dér små logistiske vanskeligheder, men de var ringe i forhold til problemerne på Via de la Plata. Camino Francés var en stor oplevelse for os.

Den første del af Via de la Plata, som vi gennemførte i foråret 2009 var også en god oplevelse, måske bedre end den sidste del af Via de la Plata. Her mødte vi en helt anden natur. Det var forår og selvom det da også var svært at finde ordentlig logi og ikke særlig mange "vandhuller" = cafeer og barer mv. så gik det. Der var blanndt andet et utroligt fugleliv med et utal af storke.

Her på den sidste del af turen fik vi en hård nyser i starten med den frygtelige varme, der virkelig var ved at slå benene væk under os. Andendagen var virkelig skrækkelig med varmen og vandmangelen og en solstikramt medvandrer.

For nu at illustrere vanskelighederne med logistikken, altså in casu at finde overnatnings- og spisesteder, så havde jeg til i dag fundet et overnatningssted: "Hostal Puente de la Vizana". Det skulle ligge 19,5 km fra Benavente. Næste dag ville der være 18 eller 25 km til La Bañeza afhængig af om jeg så på kilometerangivelsen i den engelske eller den tyske guidebog. Jeg tjekkede i øvrigt i går aftes på www.mundicamino.com, at overnatnings- og spisestedet fandtes.


Billedet viser vist meget godt, at der var lukket. Men ellers viser det næste hvor svært, det ville være at åbne døren derind til.


Der har vist været en murer forbi.

Da vi passerede det "hostal" havde vi gået 23 km. Heraf var de 3-4 km fordi vi på vej ud af Benavente var gået forkert! Det giver heller ikke mere liv til gnisten ;-)

Nå, men dagen endte alligevel godt, for da vi efter yderligere 3 km nåede en bar på en tankstation i den lille landsby med det lange navn "Alija del Infantado", så var der en venlig dame, der kørte os (i bil) - ikke de 15 km, der stod i den engelske guide - men de 22 km, der faktisk var til La Bañeza.

Så vi overlevede endnu engang de upræcise og ufuldstændige oplysninger, der har præget den sidste del af Via de la Plata, og som nok har taget en stor del af gnisten ved hjælp af de utrolig søde og hjælpsomme spaniere. 

2 kommentarer:

Kitajaur sagde ...

Ting forandres og alt går ikke altid som planlagt. Men ingen nedtur over det - tag det som det kommer - man kan heldigvis ikke planlägge alt her i livet. Nu har I oplevet alt med en så lang vandring, godt, smukt, friskt, skidt, varmt og plagsomt. I er så mange oplevelser rigere. Velkommen hjem igen.
Skulle i önske lidt reng og snart sne så ved I hvor det fint.
Kram fra Lapperne

jmc sagde ...

Sikken dog et fantstisk billede fra jeres morgenvandring. En sjælden oplevelse, i alt det andet mindre spændende. Forøvrigt et godt murværk på 'jeres' hostal! Herhjemme ville vi vel have valgt en anden og billigere løsning med en plade. Og godt med en forstående og hjælpsom spaniere, en positiv oplevelse i kontrast til jeres guidebog.
Men glæd jer til hjemkomsten; nu er meldingen over 20 grader i weekend og mandag. Og ingen melding om regn. Lad os håbe, at det ikke følger jeres guidebogs unøjagtigheder.
Håber for jer, at I i de sidste dage oplevelser lignede morgenstund (som på billedet) og hjælpsomme damer, så udgangen bliver mindre bøvlet og sur. "Det er som det er, og bliver som det bliver", som du Jesper engang påpegede efter at have konsulteret en eftertænksom og klog forfatter.