fredag den 23. september 2011

Montamarta - 312 km

Billedet nedenfor er taget uden at lette røven fra vores nyeste yndlingscafe i Montamarta, der som den allerførste på alle vore vandringer i Spanien, har serveret en RIGTIG te (med blade) for Hanne. De havde også dejlige æg/tomat sandwiches.

Vi kom til Montamarta efter knap 5 timer og 19 kilometers vandring gennem endnu et monotont og tørt landskab. Lidt kedeligt, men nem vandring. Vi fik også værelse på et dejligt Casa Rural "El Sastre", så gårdsdagens bange anelser blev heldigvis gjort til skamme.

Det er noget svingende med internetadgangen, men når man så kommer på og læser Jørgens kommentarer, som i virkeligheden er en selvstændig blog om livet i dagens Danmark, så er det bare dejligt at få forbindelse.

Hver dag er jeg bekymret: hvor får vi et sted at sove, vi kan holde ud, hvor finder vi et sted at spise, hvor finder vi en bar eller en cafe? Mine guidebøger nævner langt flere barer/cafeer end der faktisk findes eller også er de ikke åbnet endnu! Derfor er det bare herligt, når vi finder et dejligt Casa Rural eller en dejlig te-cafe ;-)


2 kommentarer:

jmc sagde ...

- en test
Jeg har nu skrevet to kommentarer - der skete noget mystisk. Den første døde, da jeg trykkede 'udgiv' - tror jeg. Så blev jeg hidsig, og skrev den en gang til - men dødede den også? Det tror jeg -

jmc sagde ...

Nu prøver jeg sgu for tredje gang. Stædigt!
Håret vokser. Min ferme frisør er bortrejst, og tilbringer i stedet tiden med tedrikning i en landsby ½-størrelse af Lille Skensved. Jeg ender som en vildmand.
Hvad nu? Tager i turen vestpå gennem Galicien, eller går I op til den franske rute?
Her har journalisterne været lammet de seneste dage. De har ikke kunnet finde Helle og compani der drøfter regeringsdannelse. Men i dag lettelsens suk. De fandt dem på et hotel på Amager. Ellers intet nyt fra den front - endnu.
VM i cykling er flyttet til Rudersdal, så I kan godt vende hjemme igen. Vejen til Christianshavn er på ny åben. Geels Bakke i Rudersdal er på forsiden. Cykelryttere skal passere den 49 meter høje bakke, der nærmest omtales som Alpe d'Huez.
En meget interessant nyhed i dag er at danske dna-forskere har vha gammel hårtot fra en aboriginer revideret historien om menneskets udvandring fra Afrika. De tog morgentoget østpå for 70.000 år siden, og befolkede Australinen for 50.000 år siden. Deres fremdift var altså noget langsommere end jeres - måske fordi de tog ophold ved alle te-udskænknings stederne undervejs. Jeg fandt en god illustrativ og tekstmæssig hjemmeside om udvandringens historie, se den når I engang har tid - bradshawfoundation.com/journey/
Verdensnyhederne er på FNs generalforsamling. Stor applus fra afrikanske og sydamerikanske og arabiske lande til Abbas tale på forsamlingen - måske et palæsinensisk forår på vej med selvstændig stat.
Irans præsident blev derimod mødt med protest og udvandring da han rejste tvivl om holocaust og 11. sept. samt stilled retoriske spørgsmål om hvem der stod bag slaveriet, kolonitiden, 2. verdenskrig mm. Paven - på besøg i Tyskland - langede æselspark ud til jøder og muslimer.
Herhjemme er forside nyhed i Politiken, at den fredede spidssnudede frø bremser for store byggeprojekter. Forhindringer - store som små - er mediebilledet i dag. Jeg ønsker for jer, at I ikke stilles over for forhindringer i jeres videre tog. Søvn, ro og tedrikning og er smukt landskab er jo centrale elementer i det gode liv.