torsdag den 22. september 2011

Zamora - 293 km.

En fin, fin dag med vandring efter bogen på 32 km. og efter Hannes pedometer 36 km. (Vi brugte urimeligt mange skridt da vi kom ind i Zamora for at finde et hotel). Vi fandt IKKE et hotel, men et hostal, som er noget bedre end et albergue, men ikke noget at skrive hjem om.

Vi er utroligt glade for dagens vandring, som vi føler er gået rigtig godt. Vi stod op på vores albergue kl. 6 og var afsted 7:10. Det var bælgmørk og det var lidt for tidligt, for vi gik faktisk lidt vild i starten, men fandt dog efter kort tid tilbage på den sande vej.

Her er tegnet på den sande vej:



Vi nåede Zamora kl. 15. Det vil sige, vi har brugt 8 timer inkl. pauser på at vandre de 32 km. 4 km i timen med pauser er pænt. Det bedste er, at vi faktisk føler os i fin form. Vi er brugte, men ikke ødelagte.

Her er katedralen set fra vores rute ind i Zamora:



Vandringen gik i dag gennem et meget afvekslende landskab med mange forskellige afgrøder. Meget majs og mange marker, hvor alt var høstet, men der var også vinmarker, hvor man så småt var i gang med høsten. Der var også mange flere fugle at se på end i går. Så samlet set en fin, fin dag, som der står øverst oppe.

Vi er altså nu efter 14 vandringsdage i fin fysisk form og Hannes vabel er i bedring. Vejret har også ændret sig til det bedre. Det var selvfølgelig varmt i dag især mellem kl. 14 og 15, men slet ikke i nærheden af de varmegrader, vi havde tidligere på turen. Nætterne er også blevet ligefrem kølige, så det er til at sove. Alt i alt kan vi således ikke klage. Men så alligevel lidt. For selvom de to sidste dages alberguer har været helt ok, så ER vi blevet for gamle til dét. Livet er for kort til at bo på albergue. Det er ikke sjovt at sove i samme rum som forleden 3 andre snorkende mænd. Vi mødte dem i Zamora i dag, og de fortalte, at de boede i et næsten fyldt albergue med 10 personer i hvert rum!

Det har vist sig, at vi slet ikke kan stole på de informationer, jeg har samlet dels fra 2 guidebøger, vi slæber med, dels fra nettet. Hvis det fortsætter i de kommende dage, så er vi lige ved at opgive ævret.

Nu får vi se. I morgen skal vi gå knapt 20 km. til en lille by Montamarta. Der er ifølge mine oplysninger 3 Casa Rurales i byen, og vi håber det holder stik. Nu får vi se.

Jeg håber at kunne lægge billeder på senere i aften. Vores ydmyge hostalværelse ligger lige ovenpå en lille bar Cafe Marlene, der har wifi. Lige nu sidder vi og drikker et glas dejligt rødvin i dén bar, og jeg har fået koden til deres net. Jeg håber, den også virker fra værelset ;-)


1 kommentar:

jmc sagde ...

"jydske Bank har mistet sin uskyld"; citat fra TR i banken i dag, selvom solid, god bundlinje fyres der 250 medarbejdere i banken frem til 2012. Og renten får et hak på ½ % op ad. Nordea har luftet tanken at skære over 500væk; anoreksi-tankegangen også hos Danske Bank og Spar Nord. Aftenen blev ødelagt da jeg skulle lægge øre til Jørgen Horwitz - og hans beklagelser over bankernes svære sitution.
Jeg fik også set Jan Gintbergs besøg i udkants Danmark. I dag Christiania. Vidste I at stedet er Danmarks anden største turistattraktion, og at der omsættes hash i pusherstreet for 1 mia kr (sic!) årligt (2003-04. -

Kære Hanne, hvis du grundet vejret får behov solbeskyttende beklædning i form af burka - så lad med at bære den (i Frankring), da det giver en bøde på 80 euro. - Apropos euroen, pas på at I ikke får samlet for mange sammen, da Euro'en er et andet aktuelt debatemne. Kompetente folk skønner, at den har set sit udløb om måske, senest 3 år. Herhjemme har V og K også trukket næsen tilbage vedr deres tale om euroen til folkeafstemning.
Og det er også tankevækkende,at Kina - som vi for få år siden ydede udviklingsbistand - nu som verdens andens stærkeste økonomi begynder at redde Grækenland, Europa og USA for at redde deres kolossale beholdning af dollar.
En anden nyhed er risiko for at satelit-del UARS vil ramme jorden. Men I behøver ikke tage hjelm på. *Heldet'/risikoen for at få den i knolden er 2.4 mio større end chancen for at vinde i Lotto.
Derimod er chancen for at komme i klemme og må sælge hus med tab stadigt større. Det synes at være tilfældet for 200.000 - sidste år 'kun' 135.000.
Det må være nok elendigheder for i dag. Det skal lige bemærkes at at flimmerkassen har 60 års fødselsdag, og jeg kan fejre de 63.