søndag den 30. september 2012

Navarrenx til Lichos/Aroue i alt 686 km



Efter gårdsdagens trængsler og strabadser blev denne sidste dag i september 2012 en dejlig let og kort dag på 16 km i dejligt vandrevejr, der senere ligefrem blev til solskinsvejr.
Det er utroligt så stor forskel, der er på en vandring i dårligt og i godt vejr. I dag kunne vi nyde udsigterne, glæde os over de landlige dufte, grine af de skræppende ænder og gøende hunde. Og vi kunne hvile os og tørre sokkerne, mens vi spiste lidt frokost. Igår havde vi næsten ikke rygsækkene af undervejs.
Vi gik for en gangs skyld forkert i dag, eller rettere vi overså et usselt lille skilt, der viste os til vores chambres d'hotes. Nogle kilometer forbi fik vi ringet til vores værter og næsten inden vi havde ringet af kom de kørende og hentede os tilbage til, hvor vi havde bøffet i det. Heldigvis! Ellers havde vi været på spanden.
Det var ikke dagens eneste bøf. Hanne blev så glad for at vi kunne få vasket vores tøj i en vaskemaskine, at hun sendte sin skridttæller med. Efter vasken virker den forbavsende nok stadig, men det ser ud til, at den har talt en del centrifugeringer med som skridt! Så Hannes skridt for i dag skal tages med lidt forbehold.
Dagen billeder er et blomsterbillede undervejs og udsigten fra vores værelse.
30.09.2012 Chambres d'hôtes Maison Torttua. Lille med ok værelse med toilet og delt bad, men vi var der alene. Hyggelige værtsfolk, men maden var ikke så spændende. Kun 60€ for halvpension for os begge.

lørdag den 29. september 2012

Arthez-de-Bearn til Navarrenx i alt 670 km



En lang, våd, sur og hård dag på 31 km i regnvejr uden ordentlige hvil undervejs, fordi alt og alting var pissevådt så vi ikke kunne sidde ned og slappe af! En rigtig sur møgdag, som heldigvis er endt på et dejligt hotel, men hvor vi for første gang var alt, alt for trætte til at kunne nyde maden og vinen.
Vi er bare helt flade lige nu, men glæder os over kun at have mellem 56 og 62 km tilbage fordelt på tre dage i forhåbentligt noget bedre vejr.
Billederne viser os i vores regnvejrsoutfit. Det er ganske rædsomt at bevæge sig i. Man er stort set lige så våd inden under udstyret som uden på. Man ligner en kamel - for nu ikke at sige idiot - og man tænker på, at ens unger i forvejen synes vi er gale, og når vi så tvinges til at vandre i dette udstyr, hvad tænker de mon så?
Billederne er taget af en af de tre søde canadisk/amerikanske damer, vi er kommet til at følges med på vores vej.
29.09.2012 Hôtel-Restaurant du Commerce. Dejligt hotel, lille, men godt værelse. Dejlig middag, men jeg var så træt, at jeg ikke kunne spise op! Det kneb også med at få vinen ned! 114€ for halvpension og 18€ for en flaske vin.

fredag den 28. september 2012

Louvigny til Arthez-de-Bearn i alt 639 km


Da vi begyndte vandringen i morges havde vi den næstlængste af de resterende dagsvandringer tilbage -26 km - og regnede først med at være fremme ved dagens mål ved fire/fem tiden.  Men turen gik langt bedre end forventet. Vi var fremme kl 14:30! Og det på trods af, at der var langt mere bakket end de foregående dage. Vi må være kommet i rimelig god form, men vi har altså også været på landevejen i 29 dage i træk nu.
Vi håber den gode form hjælper os i morgen, når vi skal gå 31 km!
Dagens tur gik igennem et smukt bølgende landskab og nede mod syd kunne vi ane de nu endnu højere Pyrenæer, når vi havde en udsigt. Men vi er ved at være lidt trætte af majsmarkerne, fordi majsen er så enormt høj, at vi ofte på lange strækninger ikke kan se andet end majs på begge sider af stien.
Bondemanden som vi boede hos i nat var ellers ret begejstret for majsen. Den kunne bare bruges til så utroligt meget! (Man kan google det ;-)
Det var i øvrigt en rigtig hyggelig aften på gården med en dejlig middag og søde mennesker omkring bordet: bondemanden, hans søn og dennes kæreste, to unge belgiere, to amerikanske psykologer og os.
Det var et ok-sted i går, men dagens chambres d'hotes slår vist det meste. Det er bare et så stort og flot værelse med smukke møbler og udstyr i et meget stort og smukt hus fyldt med alskens antikviteter og rarieteter. Huset ejes af et engelsk par (Frits og Mike) og vi forventer os bare den helt suveræne middag i aften. Frits er kok og Mike serverer. I modsætning til de allerfleste af de andre chambres d'hotes deltager de ikke i spisningen.
Egentlig burde dagens billede have været et majsfoto, men I får et af noget tobak, der hænger til tørre i en port.
28.09.2012 Chambres d'hôtes Domaine de la Carrère. Vel nok det flotteste og dejligste sted vi har boet. Værelse IV på 2. etage. Dejlig med med udsøgt servering og gode vine.95€ for et superdejligt værelse (med morgenmad) og 60€ for middagen. I den dyrere ende, men absolut pengene værd.

torsdag den 27. september 2012

Hokaido

Her er et (halvdårligt) billed af nogle hokaidoer vi passerede i morges.

Miramont-Sensacq til Louvigny i alt 613 km


Endnu en relativ kort vandringsdag med overhængende trussel om regnvejr, som dog heldigvis aldrig kom. Vi havde blå himmel mod øst og sorte skyer mod vest. Vi kunne kun ane Pyrenæerne i det fjerne.
Landskabet har igen ændret sig fra det mærkeligt flade land med de enorme majsmarker til et meget mere afvekslende og bølgende landskab med vin (igen) og skove og søer (tilsyneladende kunstige reservoirer, men dejlige alligevel).
Vi skal for første gang overnatte på et chambre d'hotes på en gård. Det er lidt mere primitivt - for nu ikke at sige meget mere. - end det vi boede på i nat. Men lad os nu se, hvad aftenen bringer mht mad og selskabelighed :-)
Vi har nu kun fem vandringsdage tilbage. Vi har været 28 dage til fods indtil videre og altså gået 613 km eller knapt 22 km pr dag. Det kan både mærkes og ses, selvom vi som beskrevet andre dage spiser formidabelt (for det meste).
Dagen igår var et godt eksempel på et dejligt chambres d'hotes med et skønt værelse med den bredeste og hidtil bedste grand lit, og med en middag med fire retter superdejlig hjemmelavet mad, hvor alle grøntsagerne var fra egen have.
Dagen foto viser en lille kirke i sollyset fra øst med de sorte skyer mod vest. Kirken ligger i Sensacq og var den første af de kirker vi har passeret, der var lukket og låst. Senere har vi mødt en til aflåst kirke.
En anden mærkelig forandring - som især jeg (Jesper) - ikke er vild med er hundenes opførsel. Hele vejen fra Le Puy til nu har vi kun mødt frie løsgående hunde, som knapt løfter et øjenbryn, når vi passerer. Men fra i dag er hundene enten i lænker eller indespærrede (heldigvis) og så gør de af H til når vi lister forbi. Det minder utrolig meget om de spanske hundes adfærd - desværre.
27.098.2012 Chambres d'hôtes Ferme de la Houn de Lacoste. Et mere beskedent værelse med bad, men ikke toilet. Hyggeligt sted på en gård med flere generationer. Det var sønnen, der tog imod os og lavede maden, faderen deltog i måltidet, og farmoderen havde lavet kagen til dessert. 80€ for halvpension.

onsdag den 26. september 2012

Et par billeder fra onsdag 26.9.2012

Det første viser Hanne med hat købe brød her til morgen i et lækkert bageri med masser af kager.

Det andet viser det smukke chambres d'hotes vi bor i idag.

Aire-sur-l'Adour til Miramont-Sensacq i alt 595 km


Det øsregnede hele natten og vejrudsigten lovede regnbyger hele onsdagen, så vi var lidt bekymrede da vi drog afsted i morges.
Men dagen er gået uden regn! Der var ind i mellem ganske smattet på stierne efter nattens regn, men de op- og nedstigninger vi er udsat for i disse dage, var til at holde ud.
Det flotteste på dagens vandring var synet , af Pyrenærene, der ligger store og mægtige mod syd. De synes, at være kommet meget tættere på siden vi så dem sidst.
Jeg har lagt et billede på, hvor man med lidt god vilje kan se dem under skyerne og over hustagene i Miramont-Sensacq.
Det mærkeligste ved turen i dag er, at vi overhovedet ikke så vinmarker, kun tårnhøje majsmarker! Og ind imellem kan det blive lidt trivielt at vandre i, når man ikke kan se noget andet end vejen eller stien foran sig.
26.09.2012 Chambres d'hôtes La Maison du Bos. Endnu et af vores yndlingssteder: et smukt restaureret gammelt hus med gode værelser og dejlige omgivelser. Dejlig mad tilberedt af Corinne, igen en der holdt af at lave god mad. 96€ for halvpension.
Deres chambres d'hôtes var optaget i en bog om dejlige chambres d'hôtes i Frankrig. Måsek skulle man anskaffe sig den, hvis man køret rundt i Frankrig i bil. Bogen er skrevet af Marie-Dominique Perrin "Chambres d'hôtes secrètes" og udgivet på Hachette, vistnok i 2011.

tirsdag den 25. september 2012

Nogaro til Aire sur l'Adour i alt 576 km


En af de længere vandringer: 28 km, men i dejligt overskyet vejr og behagelig temperatur. Og så var der flat et langt stykke. Det får vandringen til at glide lettere ned
I dag så vi igen Pyrenæerne! Dennegang noget tættere på og vi er kommet så meget længere ned, at de virker voldsomt høje og flotte. Det var igen et dejligt syn.
Vi så også nogle af de flotteste vinmarker og vi vandrede mange kilometre mellem majsmarker, hvor majsen var så høj, at vi knapt anede, hvor vi var. Man kunne nemt blive væk her. På billedet man ser hvordan.....
Vi har vist ikke fortalt om hvordan vi - for det meste - spiser frokost. Men vi har købt noget pølse og noget ost, og så køber vi hver dag på vej ud af den by vi har overnattet i et 'baguette' eller andet lækkert brød til godt 1 € eller 7,50 kr.
Det er stort set altid muligt at købe brød et eller flere steder, selv i den mindste flække, for brød kan man ikke tage fra franskmanden. Bare tænk på 1789!
Omkring 12-13 tiden finder vi så et sted at spise. Helst med bord og bænke. Dem er der faktisk en del af på denne vandring. I Spanien var de en stor sjældenhed.
Men altså en dejlig fransk pølse, ost, brød og vand, så har vi en super frokost. Måske suppleret med et æble.
Nu har vi kun en uges vandring tilbage. Vi har reserveret værelse alle dagene på hotel eller chambre d'hotes, så de enkelte dagsmarcher er også klare. De går fra 16 til 29 km. Vi glæder os til den resterende uge, men også til snart at vende hjem.
25.09.2012 Hôtel Le Relais des Landes. Dejligt ret nyt hotel, men ingen mad, så vi måtte over broen til byen for at få middagsmad. 86€ for værelset.

Andeland og høns

For første gang så vi idag levende ænder. Og midt på stien stødte vi ind i en irriterende hønseflok og der stank!

Undskyld billedernes kvalitet. Det jo fra en mobiltelefon

Eauze til Nogaro i alt 548 km


Det regnede hele natten, og vejrudsigten lovede regn og storm hele denne mandag, men det blev heldigvis ved truslerne. Der var megen blæst - ligesom dansk efterår - men det var lunt og blæsten drev skyerne afsted, så det hele tiden skiftede mellem lidt sol, sorte skyer, lidt småstænk eller bare grå skyer.
Det var en relativ kort vandretur på 20 km igennem masser af vinmarker, der ser ud til snart at være høstmodne. Faktisk så vi en stor maskine, der høstede druer, men en fransk vandrer , vi mødte, sagde det blev noget møgvis. Der var alt for meget andet med i høsten end druer til at der kunne komme en ordentlig vin ud af det.
Vi er i øvrigt i hjertet af Armagnac. Vi smagte lidt forleden dag i Montreal, men stærk spiritus og langvandring passer ikke rigtig sammen, så det blev ved en smagsprøve. Den var GOD!
Vi spiste lidt undervejs i Eglise de l'Hospital. Det er første gang vi har spist på kirkegård/kirke indgang. Hanne sidder med en fransk medvandrer og nyder pausen, men jeg tager billedet. Man kan næsten altid få drikkevand ved kirkegårdene og det fik vi også her.
24.09.2012 Hôtel-Restaurant Le Commerce. Ikke noget spændende hotel, ok, men meget lille værelse. Dør og vindue var det samme. Lidt ubehageligt.112€ for halvpension

mandag den 24. september 2012

Eauze til Nogaro i alt 548 km

På grund af internetproblemer kommer bloggen først på i morgen.

søndag den 23. september 2012

Montreal-du-Gers til Eauze i alt 528 km


Søndagens vandretur var planlagt til at være kort bla fordi Meteo France havde lovet op til 33 graders varme her til eftermiddag. Det er dog overhovedet ikke kommet. Dagen har været behagelig, og vandringen forbavsende let, fordi en stor del af ruten lå på en nedlagt jernbanestrækning!
Der er ikke mange stigninger at brokke sig over på en sådan tur ;-)
Vi gik fra en meget sød lille by Montreal til en anden sød by, Eauze. Og vinmarkerne er blevet ganske store.
I går nat boede vi på et chambres d'hotes og spiste nok den bedste and af de mange ænder, vi er blevet bespist med undervejs. Den var bare perfekt!
Når vi har fået så mange ænder, skyldes det for det første, at denne del af Frankrig virkelig er andeland. For det andet fordi vi stort set altid tager halvpension, hvor det er muligt, og så styrer vi jo ikke altid selv valget af hovedret.
I aften bor vi på et lille hotel Henrik IV bag kirken i Eauze. Udsigten til kirken ses på billed 2. Bemærk den kirkeligt integrerede brandstation!
23.09.2012 Hôtel-Restaurant Henri IV. Udmærket hotel med et lille værelse. Restauranten lukket søndag. 92 € for værelset med morgenmad.

lørdag den 22. september 2012

Montreal-du-Gers i alt 511 km (igen)

Måske viser det sig at være forkert, men vi har her til aften fundet ud af, at vi er kommet så langt, at vi har købt tog- og flybilletter til hjemrejsen.

Vi har booket et Norwegian fly den 4. oktober 2012 fra Paris Orly kl. 21:35.

Det skulle lande 23:30 i Kastrup.

Vi kommer til Paris med et TGV-tog fra Bayonne kl. 10:16 med ankomst på Paris Montparnasse kl.15:33. Vi burde have rigelig tid til at nå fra Montparnasse til Orly på de knap 6 timer.

Endelig er det planen at tage toget fra St. Jean Pied-de-Port til Bayonne den 3. oktober.

Det betyder, at vi har 10 dage til at vandre de resterende godt 200 km!


Castelnau-sur-l'Auvignon til Montreal-du-Gers i alt 511 km


Dagen begyndte med et enormt fugtigt vejr. Lige på grænsen til regn, men regnen kom ikke. Senere på dagen skiftede vejret fuldstændigt til sol og varme og blå himmel. Man følger meget med i vejret, når man er ude i det i 7 - 10 timer om dagen og vandre på sine platte fødder.
De, fødderne altså, har nu bragt os mere end 500 km ad Chemin St. Jacques, og vi begynder at kunne skimte målet - Saint Jean Pied-de-Port, om lidt over 200 km. Hvis ellers fødder og ben og resten af os kan fortsætte som hidtil, regner vi i øvrigt med at være hjemme i Danmark omkring den 4 oktober 2012.
Vandringen i dag bragte os igennem 'rigtige' vinmarker. Store, store arealer med snorlige rækker af velholdte vinstokke med masser af druer.
Vi kom også igennem en stor, men meget sød by, Condom, som er hovedbyen i Gascogne (hvorfra d'Artagnan jo kom). På billedet, der er taget uden for katedralen i Condom, ses de fem musketerere.
Katedralen var meget stor og meget smuk, især inden for. Der blev spillet meget smukt i kirkens højttalere (Ave Maria), hvilket var bevægende i det meget store og smukke rum.
Vi må i øvrigt endnu en gang takke vores flittige kommentatorer for deres indsats. Både 'bezzerwizzer' quizzer og smukke digte på vanskelige sprog bliver det til. Tak for det! Det er bare så dejligt, at I orker!
22.09.2012 Chambres d'hôtes Carpe Diem. Hyggeligt sted drevet af Micheline og Claude, som begge var utroligt søde og hjælpsomme. Dels ved køb af togbilletterne hos de franske statsbaner SNCF, som ikke fungerede med nogen af vores 4 (Master og VISA) plastikkort, men som de brugte deres plastikkort til at gennemføre for os. (Vi betalte så dem kontant). Dels knækkede mit snørebåndet på min ene støvle, men straks kom de farende med noget snor jeg kunne bruge. Vi boede her sammen med de tre canadensiske og ene amerikanske damer for første gang. Super dejlig mad tilberedt af Micheline (med den største barm set syd for Islands Brygge). Hun elskede at lave mad og at have gæster boende. 79 € for halvpension.

fredag den 21. september 2012

Lectoure til Castelnau-sur-l'Auvignon i alt 493 km


En let og stille dagsvandring, der startede med regnvejr- heldigvis kun let - og sluttede med rigtig god varme.
Vi spiste modne figner fra træer vi passerede. Det var bare så lækkert. Og indtil videre har vi ikke fået ondt i maven ;-)
Markerne er nu ved at blive høstet. Mest majs og solsikker, men hirsen ser ud til at være klar, uden jeg dog skal gøre mig klog på det. Det er ikke så mange vinmarker vi har set endnu, men det bliver nok flere. Vi har set masser af køkkenhaver med - selvfølgelig - tomater i lange baner, men også store hokkaidoer, meloner, et enkelt limetræ, men ikke citroner og appelsiner.
Det er dejlige landskaber at gå igennem. Det er blevet meget mere rundt og blødt uden de store toppe, vi har kæmpet med tidligere.
Dagens billede viser det "gite" vi overnatter i. Heldigvis i eget værelse :-)
21.09.2012 Gîte-Chambres d'Hôtes Les Arroucasses. Et hyggeligt og dejligt sted, drevet af Janine og André (som havde store rygproblemer). Eget værelse med en lille håndvask, men ellers delt bad og toilet. Til gengæld kostede det kun 60€ for halvpension for os begge. Fællesmiddag med de øvrige pilgrimme. Dejligt og fornøjeligt.

torsdag den 20. september 2012

Saint-Antoine-de-Pont d'Arratz til Lectoure i alt 460 km


I dag så vi for første gang pludselig den svage silhuet af Pyrenæerne langt ude i horisonten mod syd. Det var en god fornemmelse.
Der er nok omkring 150 km til Pyrenæerne herfra, men vi skal jo gå noget længere, fordi vi går sydvest mod St. Jean Pied-de-Port, der ligger relativt tæt på Atlanterhavet.
Ellers har det været en fin dag med en lille smule op og ned, men absolut til at holde ud, og selvom der var sol hele dagen blev det ikke for varmt, selv for os.
Vi gik fra een meget sød lille by, Saint Antoine med det lange navn, til en lidt større, Lectoure, men absolut lige så sød og charmerende. Det er de folk vi møder absolut også. Vores fordomme om franskmænd er totalt kastet omkuld. Dem vi har mødt, har bare været så hjælpsomme og søde og venlige, at man ind imellem bliver helt flov. Og den generelle høflighed, det er bare utroligt!!!
På billedet står Hanne og jeg foran et smukt hus, og ser glade ud, fordi vi lige har set Pyrenærerne. Det er vores franske ven, Bernard, som vi har fulgtes med i nogle dage, der har taget billedet.
20.09.2012 Hôtel-Restaurant de Bastard. Et dejligt gammelt, men fint hotel. Halvpensionen for os to kostede 130€. Ikke billigt, men det var det værd. Vi fik her den bedste (og dyreste) rødvin på hele turen.En flaske "Gascogne Pellehaut Les Marcottes" til 28€, altså omkring 200 kr. Den var rigtig dejlig!

onsdag den 19. september 2012

Pugnal til Saint-Antoine-de-Pont d'Arratz i alt 436 km


En fin stille dag uden de alt for store anstrengelser og kilometre. Vi mener at have gået 22 km i dag, men som km i alt skriver jeg det, der står anført i min oprindelige plan. Som nævnt tidligere, så er kilometerberegningerne noget forskellige for de forskellige kilder, så jeg holder mig til planen.
Det vil sige, at vi har gået noget over 400 km og har mindre end 300 igen til St. Jean-Pied-de-Port. (297 km faktisk). Dejligt!
Det var et dejligt sted vi overnattede: et engelsk par, der har slået sig ned i Frankrig og som så bla lever af at leje værelser ud. Middagen igår var super, og morgenmaden bestod ud over hjemmebagt brød også af hjemmelavet yogurt og hjemmelavet syltetøj, af feks figner, hindbær og abrikoser.
Den første del af vejen gik (som sædvanlig op og så ned igen) så man lige kan komme i sved i sit nyvaskede vandretøj, men så gik et langt stykke langs samme kanal som i går. Det er meget let vandring, som kan blive lidt ensformig, hvis den ikke ind imellem blev afbrudt af en sluse, som en eller anden båd skulle igennem. (Se eks på en båd på billedet).
Ved middagstid nåede vi en lille meget sød by Auvillar, hvor vi for en gangs skyld spiste en "rigtig" frokostmenu. Det vil sige 3 retter: hokkaidosuppe, andepølse og creme brule. Dertil postevand. Det er for hårdt med øl eller vin om dagen, når man vandrer.
Sidste del af turen var igen op og ned og desværre for første gang med rigtig lange strækninger langs veje med en del trafik. Vejret var efter morgenens skydække blevet afløst af sol, men heldigvis ikke specielt varmt.
19.09.2012 Chambres d'hôtes La Maison du Bois. Et ok værelse, men med fælles bad og toilet. Ingen mad at få 50€. Maden fik vi i restauranten over for (La Coquille). Meget hyggeligt ved langborde med de øvrige pilgrimme i byen. Masser af vin og kun 13€ pr. næse! Også dette værtspar var engelske, men værtinden talte ikke fransk og var meget, meget snakkende!

tirsdag den 18. september 2012

Hotel Aube Nouvelle til Pugnal i alt 416 km


En dejlig dag med let vandring i et helt anderledes landskab end det vi ellers har været igennem. Nu er vi kommet til meget eksotiske vækster: figner, kiwier, fersken, blommer, æbler af forskellig slags vokser i store plantager langs vores rute. Desuden vinmarker og mærkeligt nok også hirse (tror vi) og naturligvis majs og solsikker.
Ganske dejligt at se på og ind i mellen også at smage på.
Vi var igennem Moissac. En ret stor og lidt grim by, men med et flot abbedi (kloster og kirke). En sød gammel bydel, men resten lignede en nordfransk industriby.
Efter Moissac skiftede det til noget totalt anderledes. Vi kom til at vandre mellem Canal du Midi og floden Garonne. Dejligt fladt uden stigninger og fornøjeligt anderledes.
Selvom om nogen af bloggens talrige læsere er trætte af at høre om vejret og vore lidelser under varmen, så kan en blog som handler om vandring ikke undlade omtale af netop: vejret.
Vejret betyder ret meget for en vandrer! Og i dag var det perfekt: overskyet, uden regn, varmt uden hedeslag. Perfekt!
Dagens foto viser os i Moissac ved abbediet og nogle moderne skulpturer.
18.09.2012 Chambres et table d'hôtes de Pugnal. Endnu et af de rigtig dejlige steder. Det var et engelsk par, der drev stedet, og det var utrolig hyggeligt og dejligt med masser af hjemmelavet mad f.eks. også yougurten vi fik til morgenmaden. Endnu et af de meget anbefalelsesværdige steder. 104 €, hvor de 4 var or at få vasket tøj.

mandag den 17. september 2012

Montcuq til Hotel Aube Nouvelle i alt 391 km


Dagens vandring skulle i princippet ikke være mere end 22,5 km i følge mine kilometer beregninger hjemmefra, men andre kilder har sagt 27 og Hannes pedometer viser også 27 km og det var i hvert fald en ganske varm og meget, meget mere anstrengende tur end vi havde forventet.
Det begyndte fint med lidt overskyet og faktisk lidt køligt vejr i morges, da vi startede fra Montcuq lige over 8. Stien gik med det samme meget op fra byen, og der var en del op- og nedstigninger i løbet af de første 14 km til vi nåede Lauzerte.
Her skulle vi for første gang rigtig meget op til byen, der ligger meget højt med en fantastisk udsigt. En virkelig sød by, hvor vi spiste, drak en øl, og nok tilbragte alt for megen tid.
I hvert fald var klokken næsten 14 inden vi kom derfra. Og de resterende kilometre - hvor mange de nu end var - var rædsomme, fordi det var blevet enormt varmt. Vi tror, det var over 30 grader uden at kunne bevise det, men det var varmt! Vi var først fremme ved vores hotel klokken halv seks.
Så lige nu er vi ganske brugte og slidte for at sige det mildt!
Men det har været en flot tur i dag gennem et mærkeligt nærmest tørkeramt landskab. Nogle af majsmarkerne og især solsikkemarkerne set fuldstændig afbrændte ud. Men vi er også kommet igennem vinmarker og store blommeplantager.
På det lidt dårlige foto kan man se de nogle af de flotte druer vi så undervejs.
Det er i øvrigt Kaspers fødselsdag i dag. Så et stort stort TILLYKKE fra den meget varme, men smukke og dejlige Sydvest Frankrig.
17.09.2012 Hôtel-Restaurant L'Aube Nouvelle. Et dejligt hotel med dejligt værelse. Hotellet lå nærmest ude på landet, lige ved en gård. Dejlig middag med god mad og vin. 140€ for halvpension og vinen.

Montcuq til Hotel Aube Nouvelle i alt 391 km

Jeg har skrevet en lang blog paa min telefon, men det traadloese internet virker ikke her til aften, saa der kommer foerst en blog paa en gang i morgen, naar jeg kan finde noget wifi, der virker.


søndag den 16. september 2012

Nogle billeder fra dagen

Det første viser vore franske ven Bernard, de to andre os i færd med at skifte til korte bukser.

Domaines des Mathieux til Montcuq i alt 370 km

En varm tur på godt 27 km gennem et relativt fladt landskab med små op og nedture, der lige kan tage pusten fra en, og få sveden yderligere igang.
Det var i princippet ikke en særlig svær tur i dag, men vi er alligevel lidt flade. Vi ER ikke længere så gode til det med varmen. Den trækker virkelig tænder ud på os. Det er nok alderen ;-)
Det er et lidt mærkeligt landskab vi har gået igennem. Det virker som om der kommer meget lidt regn her. Der ser meget afsvedet og tørt ud alle vegne. Og jorden er meget stenet og meget hvid af (måske) kalk. Der er store arealer med helt sorte solsikkemarker. Det ser helt forkert ud.
Vi har kunnet finde trådløst internet de fleste steder, men desværre ikke på værelset, men kun i et eller andet fællesområde, hvor man hverken har fred eller ro til at læse eller skrive. Derfor er det lidt svært, selvom det er en ikke trættende dag at få svaret og kommenteret på kommentarerne.MEN vi er utroligt glade for dem alle. Tak for det!
16.09.2012 Hôtel-Restaurant du Parc lå ret langt fra Montcuq centrum, men lå dejligt. Lille værelse, men dejlig middag. 107€ for halvpension.

lørdag den 15. september 2012

Broen i Cahors

Mas de Graniou til Domaines des Mathieux i alt 342,8 km

En fantastisk aften hos vores Chambres d'hotes og et fantastisk værelse med alskens smukke antikviteter. Værtinden Gabrielle var helt suveræn og sød. Hun havde en fætter, en moster, sin bedste veninde og sin kæreste med ved bordet, hvor vi og et tysk par også spiste.
Bordet var dækket efter alle kunstens regler med bla knivbænke og hendes mad var forrygende: først en fremragende Gazpachio, så en vidunderlig svinemørbrad med en sovs, der sagde sparto. Så selvfølgelig oste af forskellig slags og endelig en helt formidabel chokolademousse med tilhørende hjemmebagt ferskentærte. Dertil vin naturligvis.
Det var en utrolig hyggelig aften, hvor jeg bare rullede mig ud i det franske og hvor Hanne konverserede det tyske par på engelsk. Det var en stor og dejlig oplevelse!
Dagens vandring gik over Cahors! En stor by med en lidt mærkelig kirke, en sød gammel bydel, men for os ikke særlig spændende. På broen mødte/hørte vi de hidtil eneste danskere på turen :-)
På dagens illustration ses den berømte bro Ponte Valentre, der går over floden Lot. Vi har faktisk krydset Lot mange gange siden, jeg kan ikke huske byen, for længe, længe siden.
15.09.2012 Gîte-Chambres d'hôtes Domaine des Matieux. Her fik vi også eget værelse med bad og toilet, som vi havde bestilt det. Hyggelig middag ved fællesbord med de øvrige gæster. 94,40€ for halvpension.

fredag den 14. september 2012

Limogne-en-Quercy til Mas de Graniou i alt 326,7 km


En flot og dejlig dag med et totalt anderledes vejr end i går (tordag den 13.9.12). Sol, lidt vind, ikke for varmt, ikke for koldt og et fantastisk Chambres d'hotes ved slutningen af vandringen.
Det var ikke et værelse vi fik, men nærmest en suite: soveværelse og salon og et kæmpebadeværelse med badekar (nedsænket) og fantastisk bruser. Billedet yder ikke rigtig suiten retfærdighed.
Det er en vigtig ting: et godt badeværelse! For noget af det bedste ved vandringen er badet, når man er nået frem. Det er helt vidunderligt at få vasket sveden og støvet af kroppen og skifte til noget andet end det, man (som i dag) har gået 27 km i.
Dagens vandring var lang, men behagelig. Den gik uden større stigninger eller fald gennem et smukt, men ret øde landskab. Det var på samme tid lidt ensformigt og dejligt, for stien var en gammel romersk vej: Cami Ferrat, som går mellem stendiger og træer, så der ikke er megen udsigt, men til gengæld skygge.
14.09.2012 Chambres d'hôtes Mas de Graniou. Et superdejligt sted. Smukt, smagfuldt og lækkert indrettet. Vidunderlig mad og et fantastisk hyggeligt middagsmåltid. Igen et sted, der virkelig kan anbefales! 110€ for halvpension.

Cajarc til Limogne-en-Quercy i alt 299,7 km (igen)


En dag hvor vores hatte, rygsækovertræk og regnslag kom rigtig godt i brug: tre timers vandring i regnvejr. Selvom regnen frisker og alting på markerne og i skovene dufter, er det alligevel lidt surt at vandre i regnvejr. Under regnslaget er man eksempelvis ligeså våd af sved og kondens som man er våd af regnen udenpå.
Det er en af de dage, man overvejer fornuften i projektet, men så når vi alligevel frem til en lille hyggelig by, Limogne-en-Quercy, hvor vi fik en Leffe med en af de søde franskmænd, Bernard, som vi er stødt på fra tid til anden. Det er hans glas, det tredje på billedet.
Vi bor på et dejligt Chambres d'hotes og vore søde canadensiske med vandrere bor her også. Der er to værelser til leje. Desværre stopper de nu deres vandring - i hvert fald for en tid - da Mary-Jo's ene fod er i en ganske slem forfatning. Hun bliver nødt til at søge hvile for foden. Hun har vist gået en dag eller to for meget på. Vi håber det bedste for dem.
13.09.2012 Chambres d'hôtes Catherine Mirande var et dejligt sted at bo, men det var tydeligt, at værtinden ikke rigtig gad lave mad. Det var ikke spændende. Vi betalte 89€ for halvpension.

torsdag den 13. september 2012

Cajarc til Limogne-en-Quercy i alt 299,7 km

Jeg har skrevet en længere blog på min telefon, men der er intet internet her, så den må vente. Derfor bare denne korte blog om en lang regnfuld dag med regnhat, rygsæk overtræk og regnslag.

Det kunne have været en sjovere dag, men også en langt værre.

onsdag den 12. september 2012

Figeac til Cajarc i alt 281,7 km (igen,igen)

Vi er bare så glade for de kommentarer, der kommer på vores blog fra vores 'faste' kommentatorer: Jørgen, Saku og Wolfgang og fra de andre mindre kommenterende.

Det er svært på en hård vandringsdag og med mere eller mindre middelmådige eller ikke eksisterende internetforbindelser at svare ordentligt på kommentarerne, men I skal vide, at de glæder os meget. Rigtig meget.

Saku spurgte på et tidspunkt om vores vaner mht vindrikning: Vi drikke så vidt muligt rødvin hver aften. For det meste bare det billigste en "pichet" med 1/2 eller 3/4 eller 1 liter. Bortset fra i dag og to andre gange, hvor vi har drukket vin fra flaske med prop. Det har været lokale vine. Det er nemlig kun de seneste dage vi har gjort det. Tidligere var vi jo slet ikke i et område,  der producerer vin.

Vi nyder virkelig den franske mad. For det meste indlogerer vi os med halv pension. Altså værelse med aftensmad og morgenmad. Det er lidt billigere end hvert element for sig, men først og fremmest, fordi vi efter feks 30 kms vandring ikke har nogen større lyst til at føjte rundt for at fiinde et spisested.

Men hvor er det godt det man får! Om der er tilberedningen eller ingredienserne eller begge dele, så smager selv en simpel salat himmelsk. De kan noget, franskmændene!

Det har i øvrigt været en stor oplevelse at møde franskmændene. Ikke mindst andre vandrende/pilgrimme, men også alle dem man møder på hoteller, gites, restauranter, kirker eller de offentlige turistkontorer. Alle har bare været så søde og hjælpsomme og parate til at snakke engelsk, hvis de ellers kunne. Og rigtig mange kan og vil gerne snakke på engelsk. Vi har nærmest oplevet en stolthed over at kunne tale på engelsk.

Og når jeg selv har snakket på fransk efter bedste evne, så bliver jeg på ingen måde hånet af mine formentlig utallige grammatiske fejl. Adskillige gange er jeg ligefrem blevet rost for mit franske (sic!) Men det siger måske mere om franskmændenes venlighed end om mit franske.

Nå, der er ikke lige et foto af flinke franskmænd på min telefon, så derfor får I et foto af et af de utallige krusifikser, der kanter Chemin St. Jacques.

Figeac til Cajarc i alt 281,7 km (igen)

Billederne på denne blog og fra vandringerne generelt er ofte af Hanne set bagfra, så her er et af Jesper med baguette og Lego-dannebrog, mens han ser ud over det smukke landskab.

Figeac til Cajarc i alt 281,7 km


Vores hidtil længste vandring på 30,5 km. Selvom det var langt, var det ikke helt så anstrengende som de to foregående dage, fordi det ikke var så kvalmende varmt. Faktisk har dagen budt på et meget overskyet vejr med en lurende tendens til regn, som dog ikke er kommet endnu.
Landskabet har igen ændret sig totalt. Det bare så utrolig dejligt at kunne gå gennem alle disse smukke og vidt varierede franske landskaber. Nu også med vinmarker og med langt mindre kvægflokke på græsmarkerne.
På vores vej i dag mødtes vi igen med det utroligt søde canadensiske par, Mary-Jo og Edwin, som på billedet var ved at spise frokost.
12.09.2012 Hôtel-Restaurant La Ségalière var et trestjernet hotel, hvor vi fik god mad og vin for 150,80€.

tirsdag den 11. september 2012

Decazeville til Figeac i alt 251,2 km


En lang vandring: 28,5 km på godt 9 timer inkl pauser. Det var en varm tur, men varm på en anden måde end i går, fordi solen egentlig ikke skinnede så meget, men lå bag et skydække, der hele tiden truede med at bryde ud som torden og lyn. Det var enormt lummert. Nu håber vi bare, at hvis det bliver til noget med tordenen, at det så bliver i nat.
Figeac er ligesom Conques den diametrale modsaetning til Decazeville. Smuk og køn og fuld af mennesker og liv.
Vi tog afsked med vores vandreklub fra Alsace i den utroligt store og flotte (men spartanske) kirke, hvor vores alpehornist gav nogle numre. Det var ikke så flot som i Conques, men her fik jeg er par billeder :-)
Vandreklubben havde bare været på Chemin St. Jacques i en uge og tager hjem i morgen. Vi fortsætter i morgen til Cajarc 30 km væk.
Vi har det forøvrigt godt, er ved godt mod, spiser nok for meget for sent om aftenen og glæder os over alle de forskellige kommentarer vi får med på vejen. Desværre er det for lidt internet, og for lidt overskud til at kommentere kommentarerne. Men vi er virkelig glade for dem og håber bare på flere.
11.10.2012 Hostellerie de l'Europe var et fint sted med god mad og vin til 133,20€.

mandag den 10. september 2012

Conques til Decazeville i alt 222,7 km

Større forskel mellem to byer end mellem Conques og Decazeville kan næppe findes. Ligeså smuk og fantastisk i al sin middelalderlighed Conques er, ligeså rædselsfuld kedelig og trist er Decazeville.
Det samme gælder vores overnatningssteder!
Et smukt arabisk værelse (måske lige i overkanten) i Conques og et kedelig mikroskopisk værelse i Decazeville.
Nå, men vi havde en god vandring på 7 timer fra Conques ril Decazeville. Den var "rød" iht. Michelin guiden, nok fordi den begyndte med en stigning på 300 meter inden for den første kilometer!
Men det var satan sparke mig en varm tur. I følge vejrudsigterne 28 grader, men den temperatur måles jo i skyggen, og der er IKKE skygge hele vejen på de 20 km.
Varmen har virkelig været hård ved os i dag, så måske skal vi glæde os over at der varsles regn i morgen ;-)
Det var ellers en fantastisk aften vi fik i går efter jeg havde blogget. Vi spiste en super middag med et meget, meget sødt canadisk par, Mary-Jo og Edwin, som vi har fulgtes lidt med. Derefter gik vi op til kirken i Conques, hvor vi kl. 21:30 hørte en smuk orgelkoncert spillet af den lokale præst.
Kirken er - som jeg ser det, Hanne er måske uenig - større end Roskilde Domkirke. Ikke så udstaferet, men meget enkel og smuk og altså stor.
Vi har i en del dage fulgtes med en vandregruppe fra Alsace. 22 personer, der rejser og vandrer utroligt meget. Og efter selve orgeldelen spillede en fyr fra denne gruppe i kirken på sit - ja man tror det er løgn - alpehorn!
Alpehornet er 3,30 meter langt, han har efter hvad vi forstår, selv bygget det og i en kirke som Conques lød det fantastisk. Under et af de sidste numre akkompagnerede præsten alpehornet med sit orgel, om mange at tilhørerne istemte en sang eller salme. Det var helt vidunderligt. Mærkeligt og dejligt.
Når alpehornisten kan have sit horn med er det, fordi gruppen får kørt sin baggage fra sted til sted. De vandrer kun med en dagtursrygsæk. (Det er der faktisk mange, der gør).
Så det er noget af en nedtur, at sidde nøgen på sin seng i et provinshotel i Decazeville og skrive sin blog på sin mobiltelefon i 27,6 graders varme og alligevel svede som en gris siges at svede.
Vi har nu vandret noget over 200 km og er egentlig ikke særlig påvirket af de vandrede kilometre, men varmen er ved at tage pippet fra os.
Ingen billeder fra i dag. Jeg har aabenbart ikke orket at tage nogen med telefonen i dag.
10.09.2012 Hôtel-Restaurant Foulquier var ikke et spændende sted, men ok. Halvpension for 94€.

søndag den 9. september 2012

Conques, vores Chambres d'hotes

Morgenmad i Domaines de Senor, Senergues

Senergues til Conques i alt 202,7 km


Vi havde en utrolig smuk morgen på vores gite i Senergues. En smuk, smuk udsigt, dejlig morgenmad serveret af en sød 35 årig kvinde, som viste sig at have fire børn, hvoraf den ældste var 27 og også havde børn. Ak ja, det er nemt at tage fejl.
Vi havde regnet med at skulle kravle en del op og desuden gå 13 km, men det blev noget mindre. (Fejl i Michelin guiden). Så vi var fremme i Conques efter kun to og en halv times let vandring. Dejligt!
Conques er en helt utrolig middelalderby som taget ud af en billedroman. Se billedet!
Vi var der alt, alt for tidligt til at kunne få vores værelse hos vores Chambres d'hotes, så dels traskede vi rundt i byen med vores rygsække, dels besøgte vi en (berømt) abbedi, hvor vi kunne få vand og hvile i skyggen.
Stedet havde 100 sovepladser til pilgrimme som, men heldigvis er mit franske jo nu så perfekt, at jeg kan bestille værelser og konversere, så det fløjter. Hanne er meget imponeret ;-) Så hen ad eftermiddagen kunne vi tage vores værelse i brug.
Og hvilket værelse: det hedder l'Orientale og ligner et arabisk horehus. Ikke fordi jeg kender et sådant, men som jeg tro det ser ud. Jeg prøver at sende billeder senere.
09.09.2012 Chambres d'hôtes La Castellou hed det ret dejlige sted vi boede på. Med halvpension og en rigtig god middag kostede det 115,60€ for os begge. Det var inklusive en god flaske vin.

lørdag den 8. september 2012

Espalion til Senergues ialt 190,7 km

En lang og varm dag på 25 km, men smuk!
Landskabet er ved at blive eksotisk, i hvert fald fremmedartet og dejligt at gå i og se på. En eller anden havde fortalt, at der ville være vinmarker at se på dagens vandring. Det kom ikke til at holde, men vi for første gang enkelte vinranker med flotte blå vindruer.
Det har været en varm vandringsdag, men i modsætning til Spanien, er der her masser af træer langs stierne og vejene, så der er megen skygge på vandringen. Vi klager absolut ikke over det gode vejr, men dagens vel 28 grader er lige i overkanten.
Vi skal overnatte på et gite (alberge) i Senergues, og stor var vores glæde, da vi ikke bare fik et dobbeltværelse, men oven i købet et med eget bad. Vi får også for 8 euro vasket alt vores stinkende og klamme tøj.
Stedet ligger i øvrigt utroligt smuk og folkene lige så søde!
08.09.2012 Domaine de Sénos et gîte d'étape, men som nævnt fik vi eget værelse med bad og toilet. Desuden halvpension for i alt 85€. Et super dejligt sted, der kun kan anbefales! Også, hvis man skulle komme forbi i bil.

fredag den 7. september 2012

Et par billeder fra de sidstedage

Her er tre noget forskellige billeder.

Det første er udsigten fra vores hotelvindue sen eftermiddag, så er der en smuk blomstermark og endeli en gammel mand med solhat på en kafe.

Espalion til Estaing i alt 165,7 km

Dagens etape var kun på 11 km. Det skyldes først og fremmest, at det har været lidt svært at få et værelse præcis i den by, vi gerne ville have, dels at det nok ville være godt for os med en kort etape her på vores 8. vandredag.
Det er nu et noget andet landskab, vi bevæger os i, eller rettere det kulturelle landskab vi bevæger os i er et helt andet. Byerne er utroligt "kære" og husene ligner noget fra middelalderfilm. Vegetationen er nu også en anden. Eksempelvis står der i hotellets have et stort flot valnøddetræ med store frugter.
Lige nu er vi i Estaing, hvor der i weekenden skal være en middelalderfestival, men vi skal i morgen 25 km videre. Det bliver nok en hård tur, fordi varmen virkelig er kommet hertil. Vi har sukket efter varmen, men frygter den jo også. September sidste år i Spanien har sat lidt af en skræk i livet på os.
Saku har spurgt til om vi drak den lokale vin. Det har vi ikke gjort, for der har ikke været nogen vinmarker endnu. Vi tror de begynder at dukke op i morgen. Men vi har drukket vin til maden hver dag, og vi har nydt den, selvom vi mest bare har valgt at drikke en pichet eller karaffel med rødvin. Vi glæder os til at gå igennem vinmarker, men der går vist nogen tid før det er den dominerende afgrøde.
Vi spiser i øvrigt så godt, at vi tvivler på at vi kommer til at tabe os selvom vi går ca. 20 km om dagen med rygsække på henholdsvis 7 og 10 kg. Vi har for det meste taget halv-pension på det sted vi bor. Det billigere og ikke mindst meget praktisk for os. Og hidtil har det været rigtig godt. Vi har normalt fået 4 retter: forret (f.eks. suppe), en hovedret, ost og dessert.
En specialitet i området hedder "aligot". Det er åbenbart så speciel en specialitet, at vi har fået den 2 gange, og afvist den ligeså mange. Aligot er kartoffelmos, blandet med en særlig ost og hvidløg. Det smager ganske godt, især når det er rigtig varmt, men kan være svært at have med at gøre, når ostemassen gør det hele meget "sammenhængende", for nu at sige det mildt.
Mit franske går rimeligt godt. Jeg bestiller efterhånden lystigt værelse og staver navn og oplyser telefonnummer, men ikke godt nok til at kunne samle opskrifter, selvom det er en god ide.
7.9.2012 Hôtel-Restaurant Auberge Saint-Fleuret 

torsdag den 6. september 2012

Saint Chely d'Aubrac til Espalion 154,7 km i alt

En god og anstrengende vandringsdag, og nu i korte bukser!
I dag gik vi igen omkring 500 meter ned, så vi nu er i 342 meters højde imod godt 1300 meter for to dage siden. Det betyder, at landskabet, vegetationen og temperaturen er ændret helt.
Vi er i en ret stor by, Espalion, men heller ikke her er det til at finde noget ordentligt trådløst internet. Hele byen emmer nu også af middelalder. Vores Hotel Moderne er dog nok fra 1800-tallet med små teknologiske ændringer, hvor i blandt lydtætte vægge ikke er med.
Dagens vandring bestod ligesom af to etapper. Den første fra Saint Chely d'Aubrac til Saint Come d'Olt på godt 16 km og så yderligere 6 km til Espalion. De sidste km var - som sædvanligt - de værste. Ikke mindst fordi vi kom til at tage den "høje" rute, der var 3 km længere end den "lave" rute. Surt, men det er som det er, og det bliver som det bliver.
Det er nu blevet rigtig dejligt varmt. Både fordi vejret virkelig er skiftet, og fordi vi er kommet  1000 meter længere ned. Vi ser andre planter og andre fugle end på de første dage. Landskaberne er fortsat utroligt smukke, men meget mindre rå end for et par dage siden.
Jeg håber i morgen, at vores overnatningsby kan levere bedre internet, så jeg kan lægge lidt billeder på bloggen. Tak i øvrigt for de kommentarer vi har fået.
6.9.2012 Hôtel-Restaurant Moderne, som var gammeldags, men ok. (99,80€ for halvpension).

onsdag den 5. september 2012

Nasbinals til St. Chely d'Aubrac 132,5 km ialt


Vejret er skiftet til det meget, meget bedre. Fra vores værelse kunne vi se den flotteste solopgang lidt over 7 i morges. Der lå stadig en dis i det fjerne, vi var jo i 1200 meters højde. Men det er blevet meget varmere og behageligere.
Vores vandring i dag gik over hele turens højeste punkt: "Mont d'Aubrac" på 1334 meter. Derfra gik det nedad gennem meget flotte skove og nogle dybe dale. Vi er nu nede i 810 meter.
Inden Mont d'Aubrac og også et langt stykke efter gik vi over nogle enormt smukke græsningsarealer. Indhegnede meget store områder, hvor kvæget går løs. Vi har aldrig set så mange køer og kalve som på denne tur. Og smukt er det at se på.
Et sted i dag gik der en stor gnaven tyr på den kæmpemark vi skulle henover. Det var ikke så sjovt at være alene to (tre) med et så stort dyr, der så så utilfreds ud. (Køerne gik lige ved siden af, men i en anden indhegning!)
Dagens billede viser mig foran den meget lille, men meget, meget søde lille by Aubrac, hvor vi forøvrigt drak kaffe/te og fik en skøn frugttærte.
5.9.2012 Hôtel-Restaurant Les Coudercous. Vi havde ikke værelse på selve hotellet, men i værelse i et lille hvidt hus med grønne skodder. Lidt primitivt, men ok til prisen. (102€ for halvpension).

Aumont-Aubrac til Nasbinals 115,5 km (igen)

At det hele ikke er så surt kan I se her.

Aumont-Aubrac til Nasbinals 115,5 km ialt


De 26,5 km vi har gået i dag var meget, meget lettere for os end de 27 km i går. Det er naturligvis dels fordi vi kommer i bedre og bedre form, dels fordi selve ruten nok var lidt lettere i dag. Der var ikke så mange lange stigninger og fald på ruten i dag som på ruten i går.
Det fremgår af de kommentarer til bloggen, som vi normalt elsker at læse, at både lommepsykologer og rigtige cand.psyk.'er mener vi er sindssyge. Hvad sindssygt er der i at vandre 27 km for at opleve og se verden, og samtidig tabe sig og nyde fire retters fransk mad om aftenen, så man må gå i seng kl 21:18 overtræt og -mæt og så stå op kl 6:30 næste morgen og gentage det hele een gang til?
Når man så opdager, at man (Jesper) på gårsdagens hotel i Aumont-Aubrac er blevet skambidt af et eller andet, som kunne tyde på Chemin St. Jacques mareridt: VÆGGELUS, ja, så kan det jo være, der er noget om snakken.
Men, men:
Det er faktisk helt vidunderligt at vandre af de fantastiske franske stier, som bare er saa velholdte og gennemførte. Landskabet skiftede i dag. I går var der masser af skov og fede arealer, hvor de store kvægflokke græssede. Skovene kunne som skrevet i går ligne svenske skove, men i dag blev det hele meget mere raat. Landskabet blev mere barsk. Ingen skove, men store arealer med marked med smukke kvægflokke, indrammet af stengærder. Måske lidt norsk højfjeld kom der over det.
Hvis nogen synes, at vi ikke virker så begejstrede som vores første Camino-vandring, saa skyldes det måske, at det franske højland vi har bevæget os i ikke virker eksotisk eller fremmedartet paa os, men som noget vi kender fra Norden. Man skal jo huske på, at vi i adskillige dage har befundet os i mellem 1000 og 1300 meters højde.
Billedet viser Hanne med hat og et flot rønnebærtræ og den stadig mørke himmel.
Vi håber, at samtidig med at vi i morgen bevæger os ned i godt 800 meters højde, så vil vejret også blive lidt bedre. Med lidt bedre menes varmere og mere sol.
4.9.2012 La Randonnée  Et tostjernet hotel som åbenbart ikke har gjort noget større indtryk. (124,50€ for halvpension og vin).

mandag den 3. september 2012

Le Sauvages til Aumont-Aubrac 89 km i alt

Dagens vandring har været den hidtil længste: 27 km. Vi er noget flade efter denne fjerde dags vandring, men det har været en flot og fin tur gennem det sydsvenske landskab. For det ligner det virkelig!
Humøret er højt, vi spiser nogle super middage og drikker vores rødvin til, men lige nu er vi lidt flade rent fysisk. Vi har ingen direkte skader, men er ømme overalt. Men tænk på at alene i dag har Hannes pedometer talt 40932 skridt!
3.9.2012 Hôtel-Restaurant Prunières. Ikke noget spændende hotel. Meget gammeldags og måske fik jeg væggelus bid her. (113,80€ for halvpension og vin).

Saugues til Le Sauvages 62 km i alt


Der kom ingen blogpost i går, for på det Gite vi overnattede på var der hverken telefonsignal eller endsige wifi. Det var ikke fordi der var strømafbrud eller lignende, men fordi vi var så langt uden for lands lov og ret. På et rigtigt flot sted faktisk!
Nå, men selve vandringen på tredjedagen var på 20 km og uden de store problemer. Vejret var stadig diset og gråt, og der var en enormt kold vind. Ikke hele tiden, men pludselige vindstød.
Det er et meget flot og varieret landskab, vi går igennem. På mange måder minder det om Skåne eller Halland med hensyn til vegetationen og stemningen. Vi befinder os jo i godt 1000 meters højde, og det er gran og fyr og birk og blomster og svampe, der ligner det vi ser i Sverige.
Landskabet varierer mellem skov og marker og højdedrag og floder. Der er ikke mange kornmarker, men enormt meget græssende kvæg. Både malke- og slagtekvæg, men tydeligst mest slagte kvæg. Flotte dyr, der synes at leve rigtig godt.
Vi overnattede på et gite (= herberg), men havde fået et tomandsrum (= dejligt). Det lå utroligt flot og var vist fortsat også en stor lanbrugsbedrift. Det er selvfølgelig ikke så komfortabelt med hensyn til bad og toilet mv. At bo på et gite, men man møder en masse mennesker der. Det er faktisk enormt hyggeligt.
Det undrer os stadig, men vejret ligner ikke det vi kom efter, men snarere det hjemlige danske. Vi har foreløbig kun haft rigtig regn en dag, så måske er vi heldige, selvom vi godt kunne bruge lidt sol og varme.
2.9.2012 Gîte d'étape-Ferme Auberge-Domaine du Sauvage. Vi fik som nævnt eget værelse, men delte bad og toilet med de andre gæster. Til gengæld en dejlig middag ved fælles borde og vin for 58€ for os begge to og inkl. morgenmad. Eller med andre ord halvpension pr. næse for 29€.

lørdag den 1. september 2012

Le Chier til Saugues 41,5 km (igen, igen)

Stierne og afmærkningerne på GR65 Chemin de St. Jacques, som vi følger er fantastisk gode. Det er næsten umuligt at gå forkert. Selve stierne er der også ofret masser af kræfter på. De går stort set uden om almindelige veje. Kun de allermindst befærdede veje kan stien sommetider følge.

Men nogen gange er det også stier som på billedet. Så skal man tage sig i agt for ikke at falde eller støde tæerne. Uden vores vandrestave havde vi ikke kunnet. Klare en tur som den vi har vandret idag.

Le Chier til Saugues 41,5 km (igen)

I Saugues bor vi på et dejligt hotel og fik en dejlig middag der. Vi vil ikke undlade at sende et foto af et udsnit af de oste vi fik et beskedent udvalg af (i alt 9 forskellige).

Le Chier til Saugues 41,5 km


I dag har vi ifølge "planen" kun gået 18,7 km, men ifølge en ny tynd Michelin guide vi har købt, har vi gået 23 km og ifølge Hannes pedometer har vi gået 22,1 km. Ifølge vores kroppe har vi nok gået 50 km. Det var nemlig en rigtig hård dag igen i dag.
Hård på en anden måde end i går. Idag regnede det heldigvis ikke, selvom det så truende ud. Til gengæld blæste det skide koldt og vi gik afsted kl. 9 i 6 graders varme! Men vi er jo også oppe i 1000 meters højde.
Det var en meget, megt smuk og afvekslende tur med flotte landskaber, som vi så mere til i dag end i går.
Men turen var hård, fordi vi efter starten i 1034 meters højde i Le Chier skulle ned til 599 meter i Monistrol d'Allier, og så op igen til 1103 meter, inden vi sluttede af i Saugues på 960 meter.
Vi er lidt flade, men også glade over dagens tur.
Iøvrigt fandt vi ud af, at Michelinguiden markere dagsetappen med en lille farvet mand. Og dagen i dag var med en rød mand, mens turen i går var en orange mand. Etappen i morgen er markeret med en grøn mand. Vi håber, det betyder at vi er mindre flade ved aftenstide. Vi tror, og håber desuden på at vejret langsomt skulle blive bedre.
Dagens billede er en udsigt over Monistrol d'Allier.
1.9.2012 Hotel-Restaurant la Terrasse. Et rigtigt dejligt hotel, hvor vi for første (og desværre eneste) gang fik fine dejlige badekåber med i købet! (147€ for halvpension og en dejlig flaske vin til middagen).