fredag den 7. september 2012

Espalion til Estaing i alt 165,7 km

Dagens etape var kun på 11 km. Det skyldes først og fremmest, at det har været lidt svært at få et værelse præcis i den by, vi gerne ville have, dels at det nok ville være godt for os med en kort etape her på vores 8. vandredag.
Det er nu et noget andet landskab, vi bevæger os i, eller rettere det kulturelle landskab vi bevæger os i er et helt andet. Byerne er utroligt "kære" og husene ligner noget fra middelalderfilm. Vegetationen er nu også en anden. Eksempelvis står der i hotellets have et stort flot valnøddetræ med store frugter.
Lige nu er vi i Estaing, hvor der i weekenden skal være en middelalderfestival, men vi skal i morgen 25 km videre. Det bliver nok en hård tur, fordi varmen virkelig er kommet hertil. Vi har sukket efter varmen, men frygter den jo også. September sidste år i Spanien har sat lidt af en skræk i livet på os.
Saku har spurgt til om vi drak den lokale vin. Det har vi ikke gjort, for der har ikke været nogen vinmarker endnu. Vi tror de begynder at dukke op i morgen. Men vi har drukket vin til maden hver dag, og vi har nydt den, selvom vi mest bare har valgt at drikke en pichet eller karaffel med rødvin. Vi glæder os til at gå igennem vinmarker, men der går vist nogen tid før det er den dominerende afgrøde.
Vi spiser i øvrigt så godt, at vi tvivler på at vi kommer til at tabe os selvom vi går ca. 20 km om dagen med rygsække på henholdsvis 7 og 10 kg. Vi har for det meste taget halv-pension på det sted vi bor. Det billigere og ikke mindst meget praktisk for os. Og hidtil har det været rigtig godt. Vi har normalt fået 4 retter: forret (f.eks. suppe), en hovedret, ost og dessert.
En specialitet i området hedder "aligot". Det er åbenbart så speciel en specialitet, at vi har fået den 2 gange, og afvist den ligeså mange. Aligot er kartoffelmos, blandet med en særlig ost og hvidløg. Det smager ganske godt, især når det er rigtig varmt, men kan være svært at have med at gøre, når ostemassen gør det hele meget "sammenhængende", for nu at sige det mildt.
Mit franske går rimeligt godt. Jeg bestiller efterhånden lystigt værelse og staver navn og oplyser telefonnummer, men ikke godt nok til at kunne samle opskrifter, selvom det er en god ide.
7.9.2012 Hôtel-Restaurant Auberge Saint-Fleuret 

Ingen kommentarer: