torsdag den 27. september 2012

Miramont-Sensacq til Louvigny i alt 613 km


Endnu en relativ kort vandringsdag med overhængende trussel om regnvejr, som dog heldigvis aldrig kom. Vi havde blå himmel mod øst og sorte skyer mod vest. Vi kunne kun ane Pyrenæerne i det fjerne.
Landskabet har igen ændret sig fra det mærkeligt flade land med de enorme majsmarker til et meget mere afvekslende og bølgende landskab med vin (igen) og skove og søer (tilsyneladende kunstige reservoirer, men dejlige alligevel).
Vi skal for første gang overnatte på et chambre d'hotes på en gård. Det er lidt mere primitivt - for nu ikke at sige meget mere. - end det vi boede på i nat. Men lad os nu se, hvad aftenen bringer mht mad og selskabelighed :-)
Vi har nu kun fem vandringsdage tilbage. Vi har været 28 dage til fods indtil videre og altså gået 613 km eller knapt 22 km pr dag. Det kan både mærkes og ses, selvom vi som beskrevet andre dage spiser formidabelt (for det meste).
Dagen igår var et godt eksempel på et dejligt chambres d'hotes med et skønt værelse med den bredeste og hidtil bedste grand lit, og med en middag med fire retter superdejlig hjemmelavet mad, hvor alle grøntsagerne var fra egen have.
Dagen foto viser en lille kirke i sollyset fra øst med de sorte skyer mod vest. Kirken ligger i Sensacq og var den første af de kirker vi har passeret, der var lukket og låst. Senere har vi mødt en til aflåst kirke.
En anden mærkelig forandring - som især jeg (Jesper) - ikke er vild med er hundenes opførsel. Hele vejen fra Le Puy til nu har vi kun mødt frie løsgående hunde, som knapt løfter et øjenbryn, når vi passerer. Men fra i dag er hundene enten i lænker eller indespærrede (heldigvis) og så gør de af H til når vi lister forbi. Det minder utrolig meget om de spanske hundes adfærd - desværre.
27.098.2012 Chambres d'hôtes Ferme de la Houn de Lacoste. Et mere beskedent værelse med bad, men ikke toilet. Hyggeligt sted på en gård med flere generationer. Det var sønnen, der tog imod os og lavede maden, faderen deltog i måltidet, og farmoderen havde lavet kagen til dessert. 80€ for halvpension.

1 kommentar:

schaila sagde ...

Ganz kurz heute, morgen mehr.
Thema Hunde: In Griechenland vor 50 Jahren haben wir (auf Fahrrädern) das so gemacht: eine Hand voll kleiner Steine immer parat gehabt, und wenn die Köter durchdrehten... gefeuert. Dann war Ruhe im Karton.
Sankt Rochus, der Patron der Hunde, geleite euch sicher durch alle Gefahren.
wOLFUkI