mandag den 10. september 2012

Conques til Decazeville i alt 222,7 km

Større forskel mellem to byer end mellem Conques og Decazeville kan næppe findes. Ligeså smuk og fantastisk i al sin middelalderlighed Conques er, ligeså rædselsfuld kedelig og trist er Decazeville.
Det samme gælder vores overnatningssteder!
Et smukt arabisk værelse (måske lige i overkanten) i Conques og et kedelig mikroskopisk værelse i Decazeville.
Nå, men vi havde en god vandring på 7 timer fra Conques ril Decazeville. Den var "rød" iht. Michelin guiden, nok fordi den begyndte med en stigning på 300 meter inden for den første kilometer!
Men det var satan sparke mig en varm tur. I følge vejrudsigterne 28 grader, men den temperatur måles jo i skyggen, og der er IKKE skygge hele vejen på de 20 km.
Varmen har virkelig været hård ved os i dag, så måske skal vi glæde os over at der varsles regn i morgen ;-)
Det var ellers en fantastisk aften vi fik i går efter jeg havde blogget. Vi spiste en super middag med et meget, meget sødt canadisk par, Mary-Jo og Edwin, som vi har fulgtes lidt med. Derefter gik vi op til kirken i Conques, hvor vi kl. 21:30 hørte en smuk orgelkoncert spillet af den lokale præst.
Kirken er - som jeg ser det, Hanne er måske uenig - større end Roskilde Domkirke. Ikke så udstaferet, men meget enkel og smuk og altså stor.
Vi har i en del dage fulgtes med en vandregruppe fra Alsace. 22 personer, der rejser og vandrer utroligt meget. Og efter selve orgeldelen spillede en fyr fra denne gruppe i kirken på sit - ja man tror det er løgn - alpehorn!
Alpehornet er 3,30 meter langt, han har efter hvad vi forstår, selv bygget det og i en kirke som Conques lød det fantastisk. Under et af de sidste numre akkompagnerede præsten alpehornet med sit orgel, om mange at tilhørerne istemte en sang eller salme. Det var helt vidunderligt. Mærkeligt og dejligt.
Når alpehornisten kan have sit horn med er det, fordi gruppen får kørt sin baggage fra sted til sted. De vandrer kun med en dagtursrygsæk. (Det er der faktisk mange, der gør).
Så det er noget af en nedtur, at sidde nøgen på sin seng i et provinshotel i Decazeville og skrive sin blog på sin mobiltelefon i 27,6 graders varme og alligevel svede som en gris siges at svede.
Vi har nu vandret noget over 200 km og er egentlig ikke særlig påvirket af de vandrede kilometre, men varmen er ved at tage pippet fra os.
Ingen billeder fra i dag. Jeg har aabenbart ikke orket at tage nogen med telefonen i dag.
10.09.2012 Hôtel-Restaurant Foulquier var ikke et spændende sted, men ok. Halvpension for 94€.

2 kommentarer:

jmc sagde ...

Hvor ærgerligt! Intet billede af 'hore'huset.Jeg savnede også et billede af det svedende 'svin'. Men Alpehornet, en god erstatning. Herfra intet sikkert nyt om kommende SF formand - Men Astrid Krag omtales. Godt for tv2 news, at de nu har noget at fortælle om, rygter igen og igen. Nyhed fra den gamle arbejdsplads. Karl har fået nyt job!; hvem erstatter bundproppen?
Dagene går ellers med at skrive om APU: sygefravær, nedslidning, social kapital mv - jeg mangler stadigt at gøre survey til RT færdig. Det er en opgave til på lørdag. Planen er fortsat start udgang af september.
Her vindue-udsigt til det nye halbyggeri. Det skrider hastigt frem ad. Det bliver godt nok en ordentlig massiv kasse.
Vejret i Roskilde igår var 26 grader (lånt varme nede fra jer), men så skulle det også være næsten slut.
- og slut herfra.

Sakurako sagde ...

ja - Alpehornet -det kunne du godt ha' taget et billede af- det ser man sjældent "live"... og man får naturligvis lyst til at spørge - HVILKEN KOMPONIST SPILLEDE HAN ? og hvor mange manualer havde orglet (det er klaverrækker man spiller på) og var det et gammelt træ-orgel - altså med træk og skub pr fod i piberne eller er det blevet moderniseret til el-orgel? ih - når først man bliver nysgerrig -... tihi.