lørdag den 15. september 2012

Mas de Graniou til Domaines des Mathieux i alt 342,8 km

En fantastisk aften hos vores Chambres d'hotes og et fantastisk værelse med alskens smukke antikviteter. Værtinden Gabrielle var helt suveræn og sød. Hun havde en fætter, en moster, sin bedste veninde og sin kæreste med ved bordet, hvor vi og et tysk par også spiste.
Bordet var dækket efter alle kunstens regler med bla knivbænke og hendes mad var forrygende: først en fremragende Gazpachio, så en vidunderlig svinemørbrad med en sovs, der sagde sparto. Så selvfølgelig oste af forskellig slags og endelig en helt formidabel chokolademousse med tilhørende hjemmebagt ferskentærte. Dertil vin naturligvis.
Det var en utrolig hyggelig aften, hvor jeg bare rullede mig ud i det franske og hvor Hanne konverserede det tyske par på engelsk. Det var en stor og dejlig oplevelse!
Dagens vandring gik over Cahors! En stor by med en lidt mærkelig kirke, en sød gammel bydel, men for os ikke særlig spændende. På broen mødte/hørte vi de hidtil eneste danskere på turen :-)
På dagens illustration ses den berømte bro Ponte Valentre, der går over floden Lot. Vi har faktisk krydset Lot mange gange siden, jeg kan ikke huske byen, for længe, længe siden.
15.09.2012 Gîte-Chambres d'hôtes Domaine des Matieux. Her fik vi også eget værelse med bad og toilet, som vi havde bestilt det. Hyggelig middag ved fællesbord med de øvrige gæster. 94,40€ for halvpension.

1 kommentar:

jmc sagde ...

Søndag. Hygge, musik i baggrunden. Fred og ro!
Sikken en hyggelig beretning fra Chambres d'hotels. Mundvandet løber! Jeg fik forøvrigt brugt tomater fra drivhuset i går, og fik lavet en lækker tomatsuppe. Men, det slår ikke jeres menu.
I fik en melding fra en anden af jeres venner om Ole Sohn. Jeg kan supplere, at snakken går om, at han skal afløses i erhvervsministeriet af Astrid Krag. Og så er der Pia Kjærsgaard, der har har valgt frivilligt at overgive formandsposten i DF til kronprinsen Thulesen Dahl. Og nedturen fortsætter for Thorning; mere end halvdelen af danskerne mener, at hun bør gå. "Men kampen er ikke slut endnu", er hendes svar herpå.
Jeg fandt nye job til jer: Jesper kan søge PH.D-stipendium om "Religiøse rum og symboler" på RUC; og hvad med dig Hanne: projektleder i "Rygerklubben". Der søges en med pionerånd (deltid!). Det må lige være dig. Hvis du slår til, bliver en af dine første kunde én fra Parkvænget. Så du kan se, at det bliver en udfordrende opgave. Alternativt Kirkekorsanger; Der siges ikke noget om det skal være på engelsk.Men jeres indsamlede oplevelser på turen må kunne anvendes. Og så er der en annonce om Foredrag "Danske personligheder i det 20. Århundrede". I rækken over personligheder man skal høre om, er I noget overraskende ikke med på listen! Hvis I når at komme hjem til den 29.9 kan I komme til vinsmagning hos Erik Sørensen Vin - så kan I holde jeres franske 'tradition' ved lige.
Det var nogle udvalgte klip fra dagens Danmark. Men der sket nok noget nyt at fortælle om i morgen.